Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Frontaal | Bierbrouwerij in Breda

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 9 bieren in het assortiment.

Brouwerij Frontaal header
East 2018
Juice Punch V5

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal heeft 9 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Frontaal!
 • Frontaal bulldog - India Pale Ale - 7,5%

  Door de Amerikaanse hoppen die erin zitten, komt de geur sterk naar voren en dat ruik je in citrus en tropisch fruit. Af en toe een harsige toon die tevoorschijn komt. Verder zorgt de mout ervoor dat er een zoete smaak ontstaat in het bier en dat de afdronk lekker stevig en bitter is. 

 • Frontaal Tankard - India Pale Ale - 3,9%

  Frisse hoppige dorstlesser boordevol citrusfruit met een stevige bittere afdronk. Tankard is een Session IPA die je het beste zo snel mogelijk kunt drinken, niet te lang bewaren dus. 

 • Author - Pale Ale - 5%

  Deze Author heeft een zachtbittere, fruitige en hoppige smaak.

 • Juice Punch V5 - India Pale Ale - 5,8%

  Deze Juice Punch V5 heeft een volle citrus en tropisch fruit smaak. Verder is deze IPA zoet en bitter van smaak.

 • Frontaal Lobe - India Pale Ale - 7,5%

  Frontaal Lobe is een SMASH (single malt and single hop) die samen met Verdant Brewing Co. is gebrouwen. Fruitig en vol van smaak met deze simpele basis!  

 • Rhodesian - Gerstewijn - 11,3%

  Rhodesian van brouwerij Frontaal is licht bittere en redelijk zoete gerstewijn. De smaak doet je aan cognac/vieux denken. Erg hartverwarmend! Van Rhodesian zijn ook verschillende vatgerijpte varianten uitgebracht over de jaren. 

 • Frontaal East 2018 - India Pale Ale - 4,3%

  Deze East 2018 heeft de fruitige smaak van sinaasappel, tropisch fruit en citrus en heeft een medium zoete smaak.

 • Frontaal Nebula - Porter - 6,5%

  Nebula is een speciaalbier met een duidelijke smaak van chocolade en koffie in combinatie met een rookkarakter.

Achtergrond informatie

Brouwerij Frontaal is een microbrouwerij in Breda. Roel Buckens, eigenaar van de brouwerij, besloot na een aantal jaar hobbybrouwen, een eigen microbrouwerij te beginnen. 

De brouwlocatie werd gevonden op een bedrijfsverzamelterrein voor creatieve ondernemers. De brouwerij is daar gevestigd in een viertal units met een eigen proeflokaal en growler station (bij het growler station kunnen 2 liter hervulbare flessen worden afgevuld met vers bier).

De nadruk wordt gelegd op complexe, gelaagde en gebalanceerde bieren. Het assortiment bestaat uit basisbieren, maar en kan ook gerekend worden op veel limited editions en seizoensbieren. 

Lees ook

Brouwerij Frontaal komt met de slogan: 'Beer for thought'. Deze slogan is gebaseerd op het bekende Engelse gezegde 'Food for thought', wat staat voor alles dat mentale stimulans voor het denken geeft. Brouwerij Frontaal hoopt met de slogan de bierdrinker te prikkelen en kennis te laten maken met nieuwe smaken en geuren.

Verhuizing

In 2016 is de brouwerij verhuisd naar de Faamfabriek in Breda. Hierdoor is de capaciteit verhoogd van 3.000 liter naar 20.000 liter. Op de oude locatie was er al een proeflokaal en die zal blijven bestaan. Op de nieuwe brouwlocatie is er ook een proeflokaal met terras waar je de Frontaal bieren kunt proeven.

Brouwerij Frontaal in het nieuws

Bier van Brouwerij Frontaal is te drinken tijdens