Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Frontaal Brewing Company | Bierbrouwerij in Breda

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Frontaal Brewing Company

Frontaal Brewing Company is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 25 bieren in het assortiment.

Brouwerij Frontaal header
Frontaal Great Minds
Frontaal-Freehand-blik-33cl

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Frontaal Brewing Company

Frontaal Brewing Company heeft 25 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Frontaal Brewing Company!
 • Frontaal Juice Punch 0.5 - Alcoholarm - 0,5%

  Frontaal Juice Punch 0.5 is een alles wat je van een New England IPA mag verwachten, maar dan met heel weinig alcohol. Ontdek tropisch fruit en een zachte smaak in dit alcoholarme bier.

 • Frontaal Andreas - Tripel - 8,5%

  Frontaal Andreas heeft fruitige en moutige smaken met een zoete afdronk. Het is een goudblonde tripel met een witte schuimkraag.

 • Frontaal Double Juice Punch - India Pale Ale - 8,5%

  Frontaal Double Juice Punch zit vol met sappige smaken. Dit speciaalbier heeft de perfecte balans tussen bitter en tropisch fruit.  

 • Frontaal Pushing the Envelope - Gerstewijn - 10%

  Pushing the Envelope heeft een volle body met een rijke smaak. Het heeft tonen van haver en gerst, met een vleugje East Kent Goldings hop. De smaak is zacht en fluweelachtig, met een subtiele bitterheid.

 • Frontaal Juice Punch - India Pale Ale - 5,8%

  Juice Punch van Frontaal is een NEIPA zoals je zou verwachten. Het bier is rijk aan citrus en tropisch fruit tonen en heeft een weinig bittere afdronk. 

 • Frontaal Kia Ora - India Pale Ale - 5,5%

  Dit klassieke New Zealand IPA heeft een frisse, licht fruitige smaak met tonen van citrus. Bij elke slok proef je de frisheid en de subtiele citrusnoten.

 • Frontaal Rhodesian - Gerstewijn - 11,3%

  Rhodesian van brouwerij Frontaal is licht bittere en redelijk zoete gerstewijn. De smaak doet je aan cognac/vieux denken. Erg hartverwarmend! Van Rhodesian zijn ook verschillende vatgerijpte varianten uitgebracht over de jaren. 

 • Frontaal The Grateful Flow - India Pale Ale - 6,3%

  The Grateful Flow heeft een kenmerkende smaak van Motueka hop, wat zorgt voor een heerlijke combinatie van tropisch fruit en tonen van limoen en citroen. De lichte body en het zachte mondgevoel maken het bier makkelijk te drinken.

Achtergrond informatie

Brouwerij Frontaal begon als een microbrouwerij in Breda. Roel Buckens, eigenaar van de brouwerij, besloot na een aantal jaar hobbybrouwen, een eigen microbrouwerij te beginnen. 

De brouwlocatie werd gevonden op een bedrijfsverzamelterrein voor creatieve ondernemers. De brouwerij is daar gevestigd in een viertal units met een eigen proeflokaal en growler station (bij het growler station kunnen 2 liter hervulbare flessen worden afgevuld met vers bier).

Lees ook

De nadruk wordt gelegd op complexe, gelaagde en gebalanceerde bieren. Het assortiment bestaat uit basisbieren, maar en kan ook gerekend worden op veel limited editions en seizoensbieren. 

Brouwerij Frontaal komt met de slogan: 'Beer for thought'. Deze slogan is gebaseerd op het bekende Engelse gezegde 'Food for thought', wat staat voor alles dat mentale stimulans voor het denken geeft. Brouwerij Frontaal hoopt met de slogan de bierdrinker te prikkelen en kennis te laten maken met nieuwe smaken en geuren.

Verhuizing

In 2016 is de brouwerij verhuisd naar de Faamfabriek in Breda. Hierdoor is de capaciteit verhoogd van 3.000 liter naar 20.000 liter. Op de oude locatie was er al een proeflokaal en die zal blijven bestaan. Op de nieuwe brouwlocatie is er ook een proeflokaal met terras waar je de Frontaal bieren kunt proeven.

Frontaal Brewing Company in het nieuws

Cookie instellingen