Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Frontaal Brewing Company | Bierbrouwerij in Breda

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Frontaal Brewing Company

Frontaal Brewing Company is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 13 bieren in het assortiment.

Brouwerij Frontaal header
Frontaal-Andreas-Logo
Frontaal Lobe IPA logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Frontaal Brewing Company

Frontaal Brewing Company heeft 13 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Frontaal Brewing Company!
 • Frontaal Juice Punch 0.5 - Alcoholarm - 0,5%

  Frontaal Juice Punch 0.5 is een alles wat je van een New England IPA mag verwachten, maar dan met heel weinig alcohol. Ontdek tropisch fruit en een zachte smaak in dit alcoholarme bier.

 • Frontaal Juice Punch - India Pale Ale - 5,8%

  Juice Punch van Frontaal is een NEIPA zoals je zou verwachten. Het bier is rijk aan citrus en tropisch fruit tonen en heeft een weinig bittere afdronk. 

 • Frontaal Andreas - Tripel - 8,5%

  Frontaal Andreas heeft fruitige en moutige smaken met een zoete afdronk. Het is een goudblonde tripel met een witte schuimkraag.

 • Frontaal Tankard - India Pale Ale - 3,9%

  Frisse hoppige dorstlesser boordevol citrusfruit met een stevige bittere afdronk. Tankard is een Session IPA die je het beste zo snel mogelijk kunt drinken, niet te lang bewaren dus. 

 • Frontaal Rhodesian - Gerstewijn - 11,3%

  Rhodesian van brouwerij Frontaal is licht bittere en redelijk zoete gerstewijn. De smaak doet je aan cognac/vieux denken. Erg hartverwarmend! Van Rhodesian zijn ook verschillende vatgerijpte varianten uitgebracht over de jaren. 

 • Frontaal bulldog - India Pale Ale - 7,5%

  Door de Amerikaanse hoppen die erin zitten, komt de geur sterk naar voren en dat ruik je in citrus en tropisch fruit. Af en toe een harsige toon die tevoorschijn komt. Verder zorgt de mout ervoor dat er een zoete smaak ontstaat in het bier en dat de afdronk lekker stevig en bitter is. 

 • Frontaal Double Juice Punch - India Pale Ale - 8,5%

  Frontaal Double Juice Punch zit vol met sappige smaken. Dit speciaalbier heeft de perfecte balans tussen bitter en tropisch fruit.  

 • Frontaal Nebula - Porter - 6,5%

  Nebula is een speciaalbier met een duidelijke smaak van chocolade en koffie in combinatie met een rookkarakter.

Achtergrond informatie

Brouwerij Frontaal begon als een microbrouwerij in Breda. Roel Buckens, eigenaar van de brouwerij, besloot na een aantal jaar hobbybrouwen, een eigen microbrouwerij te beginnen. 

De brouwlocatie werd gevonden op een bedrijfsverzamelterrein voor creatieve ondernemers. De brouwerij is daar gevestigd in een viertal units met een eigen proeflokaal en growler station (bij het growler station kunnen 2 liter hervulbare flessen worden afgevuld met vers bier).

Lees ook

De nadruk wordt gelegd op complexe, gelaagde en gebalanceerde bieren. Het assortiment bestaat uit basisbieren, maar en kan ook gerekend worden op veel limited editions en seizoensbieren. 

Brouwerij Frontaal komt met de slogan: 'Beer for thought'. Deze slogan is gebaseerd op het bekende Engelse gezegde 'Food for thought', wat staat voor alles dat mentale stimulans voor het denken geeft. Brouwerij Frontaal hoopt met de slogan de bierdrinker te prikkelen en kennis te laten maken met nieuwe smaken en geuren.

Verhuizing

In 2016 is de brouwerij verhuisd naar de Faamfabriek in Breda. Hierdoor is de capaciteit verhoogd van 3.000 liter naar 20.000 liter. Op de oude locatie was er al een proeflokaal en die zal blijven bestaan. Op de nieuwe brouwlocatie is er ook een proeflokaal met terras waar je de Frontaal bieren kunt proeven.

Frontaal Brewing Company in het nieuws

Bier van Frontaal Brewing Company is te drinken tijdens