Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Frontaal | Recordbedrag | Crowdfunding

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Frontaal haalt recordbedrag op met crowdfunding

03 december 2018 om 13:30

Deze week sloot de aandelen crowdfunding van Brouwerij Frontaal. Met in totaal 629 mensen heeft de jonge brouwer Roel Buckens (26) in totaal een bedrag van €800.000 opgehaald. 

Brouwerij Frontaal Crowdfunding
Brouwerij Frontaal header
Brouwerij Frontaal

Aandelen in microbrouwerij 

Met een bedrag van €800.000,- heeft Brouwerij Frontaal voor een record op het platform CrowdAboutNow gezorgd. De crowdfunding is opgezet om de uitbreiding van de brouwerij en een nieuw proeflokaal te realiseren in De FAAM in Breda. Dat deze er gaan komen, daar hebben deze 629 investeerders samen voor gezorgd. 

Financiering brouwerij

Het is een unieke manier waarop Roel zijn financiering voor zijn brouwerij bij elkaar heeft gekregen: "Roel financiert zijn brouwerij met gasten, klanten, fans en omwonenden. Dat is niet alleen uniek in Nederland, het is ook gewoon slim. Zo is hij niet afhankelijk van een paar grote financiers. En de mensen die vanaf het begin van de plannen durf tonen door mee te investeren zijn ook de mensen die hier later profijt van hebben, ze krijgen er een leuk rendement voor terug. En lekker bier natuurlijk!" Legt Mark Laagewaard, algemeen directeur van CrowdAboutNow uit.

Lees ook

"We zijn ontzettend overdonderd van het succes. We zijn in 2015 begonnen met brouwen vanuit één zeecontainer. En nu kunnen we dankzij 629 investeerders de stap maken naar De Faam, vanaf volgende week gaan we ons volop richten op de realisatie hiervan.", vertelt Buckens. 

Met de financiering gaat Brouwerij Frontaal een volwaardige brouwinstallatie en canningline aanschaffen, zodat de bieren op blik kunnen worden afgevuld in de toekomst. Ook realiseert hij een nieuw en groter proeflokaal in de oude snoepfabriek de FAAM.

Frontaal Crowdfunding