Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Het Platte Harnas lanceert biermerken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Het Platte Harnas lanceert biermerken

30 mei 2019 om 13:15

Brouwerij Het Platte Harnas uit Barneveld komt met twee nieuwe biermerken dit jaar. Inmiddels zijn er al duizenden flessen van het lokale gerstenat gedronken.

Brouwerij Het Platte Harnas lanceert  biermerken
Brouwerij Het Platte Harnas
Brouwerij Het Platte Harnas

Nieuwe biermerken

Het is nog maar net een jaar geleden dat het eerste bier van Brouwerij Het Platte Harnas op de markt kwam, inmiddels staat het derde bier al in de schappen. Na het blond bier (Groot Geschapen) en de dubbel (Dwars) maakt een tripel het basisassortiment nu compleet. “Dit hadden we nooit durven dromen”, aldus de enthousiaste brouwers. Destijds werd gestart met een eerste batch van 500 liter omdat ze zo trots waren op hun recept. Inmiddels zijn er al duizenden flessen van het lokale gerstenat gedronken.

LAMME JAN

Brouwerij het Platte Harnas Het doel was al snel bepaald: drie ‘klassieke’ Belgische bieren brouwen. Een blond, een dubbel en een tripel. Die drie bieren moesten het vaste basisassortiment worden, het fundament van de brouwerij.

Lees ook

En daarna diverse leuke en wellicht wat minder gangbare bieren brouwen die na verloop van tijd weer plaats maken voor nieuwe brouwsels. De naam van de tripel, “Lamme Jan”, is een dikke knipoog naar de Barneveldse held Jan van Schaffelaar die volgens de jongens een flinke slok op had toen hij van de toren sprong.

TOM CROWLEY

Ook het vierde bier staat al op de agenda. Een heerlijk hoppige IPA die wordt opgedragen aan Tom Crowley, een vriend van de brouwers die in 2018 overleed aan darmkanker. Het bier draagt de bijnaam van Tom, ‘TommyGun’. Op 24 augustus organiseert voetbalclub VV Barneveld de Tom Crowley-cup ter nagedachtenis van Tom. Dan wordt ook de TommyGun gepresenteerd.