Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Het Platte Harnas | Barneveld | Speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Het Platte Harnas

Brouwerij Het Platte Harnas is een bierbrouwerij uit Barneveld (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brouwerij Het Platte Harnas
Dwars Het Platte Harnas
Brouwerij Het Platte Harnas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Het Platte Harnas

Brouwerij Het Platte Harnas heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Het Platte Harnas!
 • Lamme Jan - Tripel - 9%

  Lamme Jan is een tripel met stevige body, maar toch fris en goed doordrinkbaar.

 • Het Platte Harnas Dwars - Dubbel - 7%

  Na het succes van Groot Geschapen is er nu ook een heerlijk dubbel bier verkrijgbaar. Met vier soorten gerst volmout gebrouwen, is het een uitgebalanceerd en toegankelijk bier geworden. Ga er maar eens lekker voor zitten want hij is het drinken dubbel en Dwars waard.

 • Het Platte Harnas Groot Geschapen - Blond - 7%

  Groot Geschapen is een heerlijk blond bier, vol van smaak met een prettige, licht bittere afdronk. De toevoeging van sinaasappelschil en koriander is subtiel terug te vinden in de smaak.

 • Tommy Gun - India Pale Ale - 6%

  Tommy Gun IPA is gebrouwen met acht verschillende hoppen. De toetsen van mango, perzik en bosvruchten zorgen voor een verrassende geursensatie en passen perfect bij een goede pittige Engelse curry.

Achtergrond informatie

Brouwerij Het Platte Harnas

Brouwerij Het Platte Harnas is sterk verbonden met Barneveld. Alle vier de brouwers zijn geboren en getogen Barnevelders. Het bier is dan ook met recht écht Barnevelds bier te noemen, en de brouwerij een echte Barneveldse bierbrouwerij. Omdat zij zo trots zijn op hun roots, zijn diverse kenmerken van Barneveld verwerkt in hun logo. Zo vind je er 'hun' Jan van Schaffelaar en de grote kerk in het centrum. Ook zijn de kleuren van Barneveld, geel en blauw, verwerkt en vindt je centraal in het logo de drie zuilen van Baron van Zuylen van Nievelt.

Het avontuur

''Jongens, zullen we bier gaan brouwen?''

Met deze vraag begon het avontuur van Brouwerij Het Platte Harnas. Het nuttige met het aangename verenigen, dan is bierbrouwen natuurlijk de perfecte hobby. Dus, gingen de 4 brouwers, alle uit Barneveld, met volle moed aan de slag.

Inkopen doen, heel veel inlezen en gewoon maar proberen. Zo had het eerste bier heel wat voeten in de aarde. Na ongeveer zes weken later, was hét moment eindelijk aangebroken, het proeven.

Lees ook

Het eerste biertje 'Duvels Nat' was het lekkerste biertje ooit (tenminste, na een aantal nieuwe biertjes, wisten zij beter).

Stoute schoenen

Na vele brouwsels en biertjes, hebben de brouwers veel kennis opgebracht. Vergistingsgraad, plato, eiwitrust, smackpacks.... De technische termen vliegen hun om de oren. Waar zij vooral goed in zijn, is het brouwen van écht lekker bier.

Daarom hebben zij maar de stoute schoenen aangetrokken en zijn de 4 brouwers, gezamenlijk, echt een brouwerij gestart. Zodat zij hun heerlijke bieren mogen delen met anderen en op de markt kunnen zetten.

Brouwerij Het Platte Harnas in het nieuws