Brouwerij Het Platte Harnas

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Brabanterlaan 4
Postcode
3772 PK
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (3 jaar actief)
Opgericht in
2016
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Het Platte Harnas

Brouwerij Het Platte Harnas in het nieuws

Brouwerij Het Platte Harnas lanceert biermerken

Achtergrond informatie

Brouwerij Het Platte Harnas

Brouwerij Het Platte Harnas is sterk verbonden met Barneveld. Alle vier de brouwers zijn geboren en getogen Barnevelders. Het bier is dan ook met recht écht Barnevelds bier te noemen, en de brouwerij een echte Barneveldse bierbrouwerij. Omdat zij zo trots zijn op hun roots, zijn diverse kenmerken van Barneveld verwerkt in hun logo. Zo vind je er 'hun' Jan van Schaffelaar en de grote kerk in het centrum. Ook zijn de kleuren van Barneveld, geel en blauw, verwerkt en vindt je centraal in het logo de drie zuilen van Baron van Zuylen van Nievelt.

Het avontuur

''Jongens, zullen we bier gaan brouwen?''

Met deze vraag begon het avontuur van Brouwerij Het Platte Harnas. Het nuttige met het aangename verenigen, dan is bierbrouwen natuurlijk de perfecte hobby. Dus, gingen de 4 brouwers, alle uit Barneveld, met volle moed aan de slag.

Inkopen doen, heel veel inlezen en gewoon maar proberen. Zo had het eerste bier heel wat voeten in de aarde. Na ongeveer zes weken later, was hét moment eindelijk aangebroken, het proeven.

Het eerste biertje 'Duvels Nat' was het lekkerste biertje ooit (tenminste, na een aantal nieuwe biertjes, wisten zij beter).

Stoute schoenen

Na vele brouwsels en biertjes, hebben de brouwers veel kennis opgebracht. Vergistingsgraad, plato, eiwitrust, smackpacks.... De technische termen vliegen hun om de oren. Waar zij vooral goed in zijn, is het brouwen van écht lekker bier.

Daarom hebben zij maar de stoute schoenen aangetrokken en zijn de 4 brouwers, gezamenlijk, echt een brouwerij gestart. Zodat zij hun heerlijke bieren mogen delen met anderen en op de markt kunnen zetten.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.