Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Homeland lanceert 'Pindakaasbier' Donderbus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Homeland lanceert 'Pindakaasbier' Donderbus

20 november 2023 om 15:40

Brouwerij Homeland uit Amsterdam heeft een bijzonder bier gelanceerd. Voor het nieuwe bier Donderbus, een 'pastry stout', is pure pindakaas gebruikt in het brouwproces.

Brouwerij Homeland lanceert 'Pindakaasbier' Donderbus
Homeland Donderbus logo
Blokje Homeland Donderbus vastgehouden

Bijzonder 'pindakaasbier'

Donderbus bier drinken met broodje pindakaas Brouwerij Homeland, de duurzame, Amsterdamse bierbrouwer heeft al een rijk scala aan unieke bieren op zijn naam staan en staat nu op het punt om daar een bijzondere biercreatie aan toe te voegen: Donderbus. Brouwerij Homeland presenteert met trots zijn nieuwste brouwsel; een gedurfd en verrassend bier dat liefhebbers van pindakaas, chocolade en donkere, rijke smaken zal verleiden.

Donderbus is een Pastry Stout, een biercategorie die bekend staat om zijn donkere en zware karakter. Het bier doet zijn naam eer aan, want de smaken in het bier doen denken aan heerlijke gebakjes en desserts. 

Lees ook

Nautische Donderbus

Alle bieren van Brouwerij Homeland hebben een naam afkomstig uit de nautiek, niet zo gek met een brouwerij gelegen op het Amsterdamse Marineterrein. Zo is een Donderbus een historisch handwapen dat vooral door piraten op schepen gebruikt werd. In lijn met de rest van de bieren van Brouwerij Homeland, brengt Donderbus een explosie van smaak. Vergelijkbaar met het krachtige geluid dat vrij komt bij gebruik van een Donderbus op het water.

Blikje Homeland Donderbus Donderbus is gebrouwen met pure en echte ingrediënten, op een goed doordachte manier: met een unieke mix van donkere, gekarameliseerde en geroosterde gerst, haver, tarwe, lactose, water en gist. Maar écht onderscheidend aan dit exclusieve bier is de toevoeging van pure pindakaas (maar liefst 50 kg) en cacao nibs (na vergisting). Voor dit bier wordt namelijk 100% pindakaas gebruikt zonder toevoegingen, waardoor de authentieke smaak van pinda’s optimaal tot uiting komt. De hartige, nootachtige smaak en romige textuur van de pindakaas in combinatie met het karakteristieke profiel van bier geeft Donderbus zijn unieke smaakprofiel.

Gebrouwen uit liefde voor Hollandse lekkernijen

Donderbus is gebrouwen uit liefde voor de Pastry Stout stijl en geïnspireerd op typisch Nederlandse delicatessen. Bierbrouwer Wietse Postma legt uit: “Er zijn immers maar weinig zoetigheden die méér Nederlands zijn dan een boterham met pindakaas (en hagelslag).” Postma vervolgt: “deze Hollandse klassieker in combinatie met Reese's Peanut Butter Cups, de Amerikaanse favoriet, zijn de inspiratie voor dit gedurfde bier.”

Lancering tijdens Stoutfest

De exclusieve Donderbus is verkrijgbaar in de webshop van www.brouwerijhomeland.nl. Afgelopen zaterdag (18 november) werd Donderbus tijdens het Stoutfest bij Poesiat & Kater feestelijk geïntroduceerd. Geniet van de krachtige knal van Donderbus – een eerbetoon aan zowel de piraten van weleer, als aan de onconventionele wereld van craft brouwen.

donderbus bier, pindakaas en boterham

Cookie instellingen