Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Homeland Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Homeland Brewery

Homeland Brewery is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015.

Brouwerij Homeland Amsterdam

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Homeland Brewery

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Homeland Brewery.

Voeg nu een bier toe van Homeland Brewery!

Achtergrond informatie

Amsterdamse Bierbrouwerij Homeland is een brouwerij en exploitant van het biermerk wat sinds 2015 verkrijgbaar is bij enkele bijzondere horecagelegenheden.

Deze brouwerij is een nieuwe loot aan de Amsterdamse bierstam. De brouwerij is met een 1000 liter brouwketel en een gistcapaciteit van 5000 liter een kleine speler op de brouwmarkt. Initiatiefnemers Joost Carlier en Koen Vollaers hebben een oude brouwerij in Duitsland gekocht en naar Hotel/Pension Homeland te Amsterdam verplaatst.

Dit hotel is gelegen op het voormalig Marineterrein naast het scheepvaartmuseum. Op deze plek gaat het de aankomende jaren gisten, dampen en borrelen. Joost en Koen hebben er vreselijk veel lol in en het is voor hun geen zaak om er geld mee te verdienen.

Lees ook

Veel belangrijker is kwalitatief er een hoogwaardig bier neer te zetten. ''We moeten ook niet verwachten dat de brouwerij in omvang groter zal worden''. Ze willen klein en exclusief blijven en dat is ook een kunst.

Proeflokaal in Pension Homeland

Update 2017 - Tegenwoordig heeft Homeland Brewery een prachtig proeflokaal in Pension Homeland. Daar zit een restaurant aan verbonden. Mensen mogen altijd de brouwerij binnenkomen voor uitleg en kleine rondleiding. De ketels worden verhuurd aan onder andere de Bebaarde Brouwer, Mokums Mout, Stuntman, Bunkerbier en Kleiburg.

Er wordt elk jaar een bierfestival op het terrein georganiseerd: Het TAB festival, oftewel The Amsterdam Beerfestival.

Homeland Brewery in het nieuws