Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Homeland Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Homeland Brewery

Homeland Brewery is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Brouwerij Homeland Amsterdam
Volkschampagne blik
Amsterdams Volkschampagne brouwerij Homeland logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Homeland Brewery

Homeland Brewery heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Homeland Brewery!
 • Amsterdamse Volkschampagne - Pale Ale - 5%

  Amsterdamse Volkschampagne heeft de smaak van 2020: een tranendal van citrus, treurwilgbast en koriander, met een doodgeslagen schuimkraag. 

  Achtergrond informatie

  Amsterdamse Bierbrouwerij Homeland is een brouwerij en exploitant van het biermerk wat sinds 2015 verkrijgbaar is bij enkele bijzondere horecagelegenheden.

  Deze brouwerij is een nieuwe loot aan de Amsterdamse bierstam. De brouwerij is met een 1000 liter brouwketel en een gistcapaciteit van 5000 liter een kleine speler op de brouwmarkt. Initiatiefnemers Joost Carlier en Koen Vollaers hebben een oude brouwerij in Duitsland gekocht en naar Hotel/Pension Homeland te Amsterdam verplaatst.

  Dit hotel is gelegen op het voormalig Marineterrein naast het scheepvaartmuseum. Op deze plek gaat het de aankomende jaren gisten, dampen en borrelen. Joost en Koen hebben er vreselijk veel lol in en het is voor hun geen zaak om er geld mee te verdienen.

  Lees ook

  Veel belangrijker is kwalitatief er een hoogwaardig bier neer te zetten. ''We moeten ook niet verwachten dat de brouwerij in omvang groter zal worden''. Ze willen klein en exclusief blijven en dat is ook een kunst.

  Proeflokaal in Pension Homeland

  Update 2017 - Tegenwoordig heeft Homeland Brewery een prachtig proeflokaal in Pension Homeland. Daar zit een restaurant aan verbonden. Mensen mogen altijd de brouwerij binnenkomen voor uitleg en kleine rondleiding. De ketels worden verhuurd aan onder andere de Bebaarde Brouwer, Mokums Mout, Stuntman, Bunkerbier en Kleiburg.

  Er wordt elk jaar een bierfestival op het terrein georganiseerd: Het TAB festival, oftewel The Amsterdam Beerfestival.

  Homeland Brewery in het nieuws

  • Dutch Beer Challenge pakket bij Jan Linders

   Dutch Beer Challenge bierbox bij Jan Linders

   Jan Linders Supermarkten en Bier&cO brengen de derde Dutch Beer Challenge “Gouden Medaillewinnaars” Box uit die vanaf deze week verkrijgbaar is bij Jan Linders.

  • Dutch Beer Challenge proefglazen gevuld met bier

   Dutch Beer Challenge 2021 uitslag

   Er zijn 91 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Beer Challenge 2021. Afgelopen woensdag werd bekendgemaakt welke Nederlandse brouwerijen een medaille in de wacht hebben gesleept.

  • Hand houdt blik volkschampagne vast

   Volkschampagne uit de schappen door Champagne Comité

   Amsterdamse Volkschampagne van Brouwerij Homeland moet uit de schappen worden gehaald. De producentenvereniging van Champagne, Comité interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC) heeft dwingend geadviseerd om af te zien van de naam Volkschampagne om juridische stappen te voorkomen.