Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Homeland | Speciaalbierbrouwerij uit Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Homeland

Brouwerij Homeland is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 16 bieren in het assortiment.

bieren van brouwerij homeland
Homeland Valreep Logo
Homeland Havermeester logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Homeland

Brouwerij Homeland heeft 16 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Homeland!
 • Homeland Zeebonk - India Pale Ale - 7,1%

  Zeebonk heeft geen bitter karakter maar is juist fruitig van aard. Veel haver en tarwe in het moutrecept maken het bier zacht en soepel, en geven het bier een lichte troebelheid. De gist die in dit bier wordt gebruikt geeft fruitige esters van perzik en tropisch fruit. Deze fruitigheid wordt gecomplementeerd met enorme hoeveelheden dryhop van Amarillo en Mosaic.

 • Homeland Averij - India Pale Ale - 6,2%

  Averij is een hoppige, bittere, redelijk sterke American IPA waarin Amerikaanse en "new world" hoppen sterk naar voren komen.

 • Homeland Brassers Blond - Blond - 6,4%

  Brassers Blond is een bier dat wordt gebrouwen met Pale Ale mout en licht gekarameliseerde mouten, waardoor het bier een volmoutige smaak heeft en een iets donkerder dan blonde kleur. Een geringe hoeveelheid Duitse bitterhop en hop toevoeging in de Whirpool geven een subtiel bittertje en licht hoparoma.

 • Homeland Donderbus - Stout - 11,2%

  Homeland Donderbus vuurt met donders lekkere ingrediënten! Verwacht de creaminess van pindakaas en de warmte van chocolade in deze volle, zachte pastry stout. 

 • Homeland Havermeester - Pale Ale - 4%

  Havermeester heeft een zijdezacht mondgevoel met een bittere afdronk. De hoppen Galaxy, BRU1 en Vic Secret geven een bijzonder aroma met tonen van ananas. 

 • Homeland Lorre - Sour - 5%

  Lorre is een zoetzuur bier met toevoeging van mango en passievrucht. Het heeft een sterke zuurgraad die in balans is met de zoetheid door een lage vergistingsgraad en de toevoeging van lactose. Tijdens de vergisting worden grote hoeveelheden pure mango en passievrucht aan het bier toegevoegd, die dit bier een tropische traktatie maken.

 • Homeland Valreep - Stout - 13%

  Valreep is een Pastry Stout met zielverwarmende tonen van chocolade en karamel. Een vleugje zout intensiveert de smaak, resulterend in een volmondig donker bier. 

 • Homeland Katzwijm - India Pale Ale - 6,5%

  Katzwijm is een speciaalbier in de stijl 'West Coast IPA'. Bij deze bieren speelt een stevige bitterheid een rol. In dit bier van Homeland geven rogge en lichte cara-mouten een volle, moutige en licht zoete smaak. Een flinke dosis potente bitterhop geven het bier een flink strak bittertje. Daarnaast geven latere hoptoevoegingen in het brouwproces en grote hoeveelheden dryhop van Cascade, Loral en Simcoe hoppige gelaagdheid in smaak en een heerlijk fruitig en bloemig hoparoma.

Achtergrond informatie

Brouwerij Homeland is gevestigd aan de Marinewerf in Amsterdam naast het Scheepvaartmuseum. De brouwerij heeft in 2019 een moderne brouwerij gerealiseerd waar zij nu de bieren brouwen met nautische thema's. 

In de brouwerij voert Homeland een actief water- en warmtemanagement. Als energiebron gebruiken ze geen gas, maar een elektrische stoomgenerator. Naast zo min mogelijk water te verliezen en te gebruiken tijdens het brouwen, afvullen en schoonmaken, wordt gebruikte warmte ook weer opgevangen. Zo wordt het koude water gebruikt voor het terug koelen van warm bier en direct opgevangen en weer teruggeleid naar de boiler. Dit warme water wordt op die manier weer voor het volgende brouwsel gebruikt om energieverlies te minimaliseren.

Homeland Brouwerij historie

Amsterdamse Bierbrouwerij Homeland is een brouwerij en exploitant van het biermerk dat sinds 2015 verkrijgbaar is bij enkele bijzondere horecagelegenheden.

Lees ook

Deze brouwerij is een nieuwe loot aan de Amsterdamse bierstam. De brouwerij is met een 1000 liter brouwketel en een gistcapaciteit van 5000 liter een kleine speler op de brouwmarkt. Initiatiefnemers Joost Carlier en Koen Vollaers hebben een oude brouwerij in Duitsland gekocht en naar Hotel/Pension Homeland te Amsterdam verplaatst.

Dit hotel is gelegen op het voormalig Marineterrein naast het scheepvaartmuseum. Op deze plek gaat het de aankomende jaren gisten, dampen en borrelen. Joost en Koen hebben er vreselijk veel lol in en het is voor hun geen zaak om er geld mee te verdienen.

Veel belangrijker is kwalitatief er een hoogwaardig bier neer te zetten. ''We moeten ook niet verwachten dat de brouwerij in omvang groter zal worden''. Ze willen klein en exclusief blijven en dat is ook een kunst.

Proeflokaal in Pension Homeland

Update 2017 - Tegenwoordig heeft Homeland Brewery een prachtig proeflokaal in Pension Homeland. Daar zit een restaurant aan verbonden. Mensen mogen altijd de brouwerij binnenkomen voor uitleg en een kleine rondleiding. De ketels worden verhuurd aan onder andere de Bebaarde Brouwer, Mokums Mout, Stuntman, Bunkerbier en Kleiburg.

Er wordt elk jaar een bierfestival op het terrein georganiseerd: Het TAB festival, oftewel The Amsterdam Beerfestival.

Brouwerij Homeland in het nieuws

Cookie instellingen