Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Homeland Brewery | Speciaalbierbrouwerij uit Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Homeland Brewery

Homeland Brewery is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 12 bieren in het assortiment.

Brouwerij Homeland Amsterdam
Volkschampagne blik
Homeland IJsbaard logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Homeland Brewery

Homeland Brewery heeft 12 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Homeland Brewery!
 • Homeland Donderbus - Stout - 11,2%

  Homeland Donderbus vuurt met donders lekkere ingrediënten! Verwacht de creaminess van pindakaas en de warmte van chocolade in deze volle, zachte pastry stout. 

 • Homeland Zeebonk - India Pale Ale - 7,1%

  Zeebonk heeft geen bitter karakter maar is juist fruitig van aard. Veel haver en tarwe in het moutrecept maken het bier zacht en soepel, en geven het bier een lichte troebelheid. De gist die in dit bier wordt gebruikt geeft fruitige esters van perzik en tropisch fruit. Deze fruitigheid wordt gecomplementeerd met enorme hoeveelheden dryhop van Amarillo en Mosaic.

 • Homeland Valreep - Stout - 13%

  Valreep is een Pastry Stout met zielverwarmende tonen van chocolade en karamel. Een vleugje zout intensiveert de smaak, resulterend in een volmondig donker bier. 

 • Homeland IJsbaard - India Pale Ale - 5%

  IJsbaar is een Cold IPA bier van Brouwerij Homeland uit Amsterdam. Het is een ondergistend bier dat een koude dryhopping heeft ondergaan wat leidt tot een clean bier met tonen van frisse citrus en een bloemige hoppigheid. 

 • Homeland Brassers Blond - Blond - 6,4%

  Brassers Blond is een bier dat wordt gebrouwen met Pale Ale mout en licht gekarameliseerde mouten, waardoor het bier een volmoutige smaak heeft en een iets donkerder dan blonde kleur. Een geringe hoeveelheid Duitse bitterhop en hop toevoeging in de Whirpool geven een subtiel bittertje en licht hoparoma.

 • Homeland Ketelbinkie - India Pale Ale - 3,5%

  Ketelbinkie is een New England IPA met relatief alcohol en wordt daarom ook wel een Session NEIPA genoemd. Homeland over dit speciaalbier: "Het moutrecept bestaat uit 1/3 haver, 1/3 tarwe en 1/3 gerst. Dit maakt het bier enorm troebel en geeft het een fluweelzacht mondgevoel. Door toevoeging van onvergistbare melksuiker en een lage vergistingsgraad heeft het bier relatief veel restsuikers, waardoor het zeer smaakvol is voor een bier dat weinig alcohol bevat."

 • Populus 6921 StoutMoedig by Homeland - Stout - 10,6%

  Populus 6921 Stoutmoudig heeft een diepzwarte koffiekleur. Bij het ruiken van dit bier worden je zintuigen verwend met de aroma's van koffie, pure choclade en subtiele hint van kers. Je proeft mooie tonen van koffie en chocola en een lichte zoetheid door de kers. 

 • Homeland Katzwijm - India Pale Ale - 6,5%

  Katzwijm is een speciaalbier in de stijl 'West Coast IPA'. Bij deze bieren speelt een stevige bitterheid een rol. In dit bier van Homeland geven rogge en lichte cara-mouten een volle, moutige en licht zoete smaak. Een flinke dosis potente bitterhop geven het bier een flink strak bittertje. Daarnaast geven latere hoptoevoegingen in het brouwproces en grote hoeveelheden dryhop van Cascade, Loral en Simcoe hoppige gelaagdheid in smaak en een heerlijk fruitig en bloemig hoparoma.

Achtergrond informatie

Brouwerij Homeland is gevestigd aan de Marinewerf in Amsterdam naast het Scheepvaartmuseum. De brouwerij heeft in 2019 een moderne brouwerij gerealiseerd waar zij nu de bieren brouwen met nautische thema's. 

In de brouwerij voert Homeland een actief water- en warmtemanagement. Als energiebron gebruiken ze geen gas, maar een elektrische stoomgenerator. Naast zo min mogelijk water te verliezen en te gebruiken tijdens het brouwen, afvullen en schoonmaken, wordt gebruikte warmte ook weer opgevangen. Zo wordt het koude water gebruikt voor het terug koelen van warm bier en direct opgevangen en weer teruggeleid naar de boiler. Dit warme water wordt op die manier weer voor het volgende brouwsel gebruikt om energieverlies te minimaliseren.

Homeland Brouwerij historie

Amsterdamse Bierbrouwerij Homeland is een brouwerij en exploitant van het biermerk dat sinds 2015 verkrijgbaar is bij enkele bijzondere horecagelegenheden.

Lees ook

Deze brouwerij is een nieuwe loot aan de Amsterdamse bierstam. De brouwerij is met een 1000 liter brouwketel en een gistcapaciteit van 5000 liter een kleine speler op de brouwmarkt. Initiatiefnemers Joost Carlier en Koen Vollaers hebben een oude brouwerij in Duitsland gekocht en naar Hotel/Pension Homeland te Amsterdam verplaatst.

Dit hotel is gelegen op het voormalig Marineterrein naast het scheepvaartmuseum. Op deze plek gaat het de aankomende jaren gisten, dampen en borrelen. Joost en Koen hebben er vreselijk veel lol in en het is voor hun geen zaak om er geld mee te verdienen.

Veel belangrijker is kwalitatief er een hoogwaardig bier neer te zetten. ''We moeten ook niet verwachten dat de brouwerij in omvang groter zal worden''. Ze willen klein en exclusief blijven en dat is ook een kunst.

Proeflokaal in Pension Homeland

Update 2017 - Tegenwoordig heeft Homeland Brewery een prachtig proeflokaal in Pension Homeland. Daar zit een restaurant aan verbonden. Mensen mogen altijd de brouwerij binnenkomen voor uitleg en een kleine rondleiding. De ketels worden verhuurd aan onder andere de Bebaarde Brouwer, Mokums Mout, Stuntman, Bunkerbier en Kleiburg.

Er wordt elk jaar een bierfestival op het terrein georganiseerd: Het TAB festival, oftewel The Amsterdam Beerfestival.

Homeland Brewery in het nieuws

Cookie instellingen