Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Huyghe lanceert Paranoia | Hoppy Hippo bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Huyghe lanceert Paranoia

28 mei 2021 om 15:53

De brouwers van Delirium pakken uit met een zomers biertje. Brouwerij Huyghe heeft het 'Hazy, Hoppy, Hippo bier' met de naam Paranoia op de markt gebracht. 

Paranoia van Huyghe op blik
Paranoia van Huyghe logo
Paranoia van Huyghe op blik

Bier op blik

Blikje Paranoia Pas hop! Draai je nu niet om. Er schuimt een blauw nijlpaard achter je. Hij heeft zijn blik(je) op jou gericht. En zijn smaak krijgt je dadelijk te pakken. Dacht je te ontsnappen aan deze logge hippopotamus? Dan zul je uit een ander vaatje moeten tappen. Hij blijft je achtervolgen tot je voor zijn fruitige smaakje valt. Je weren heeft geen zin. Een echt nijlpaard is al sneller dan een mens en deze blauwe variant is ook nog eens zo licht, dat hij je zachtjes in vervoering brengt. Ruik je aan zijn snoezige snoetje, dan heeft hij je beet en ga je zalig de mist in. 
 
Paranoia is zijn naam. Dit zoogbier maakt van jou hopnieuw, wat je al zolang niet meer mocht zijn: namelijk het sociale toogdier bij uitstek!

Hazy, Hoppy, Hippo bier

Het lijkt wel of België een nieuwe dierentuin rijker is. Al heeft de brouwer van Paranoia meer weg van een goochelaar dan van een dierverzorger, want naast de roze olifant van Delirium slaagt Huyghe er vanaf nu ook in een blauw nijlpaard in jouw koelkast te krijgen. En niet toevallig smaakt het jonge blondje van Huyghe licht, hoppig en fruitig.

Lees ook

“We kijken de toekomst hopvol tegemoet”, vertelt Alain De Laet - Gedelegeerd Bestuurder van brouwerij Huyghe en vierde generatie aan het roer van de Melse brouwerij - met een kwinkslag. “Steeds meer bierliefhebbers vragen naar lichtere, fruitige en hoppige variëteiten. Zeker als het mooie weer opnieuw van de partij is. Met Paranoia zijn wij er trots op dat wij - trouw aan onze waarden - een kwalitatief uitstekend product op de markt brengen, dat zichzelf niet al te serieus neemt, maar de consument des te meer.”

Lichter bier, maar volle smaak

Paranoia blikje met skateboarder erachter Paranoia is gemaakt uit 85% gerste- en 15% tarwemout. Het alcoholpercentage ligt op 5,6%. “De biergist die traditioneel gebruikt wordt voor (witte) biersoorten met een lagere alcoholgraad, zorgt voor een lange en aromatische afdronk,” legt Joris uit, de brouwer die dit bier ontwierp in een blikje van 33cl.

De “hippe-hopband” bestaat uit Amerikaanse en Duitse smaakmakers: Polaris, Cascade en Centennial. De aroma’s hebben we te danken aan de dry-hopping van de Mosaic en Citra. Maar onthoud vooral dat het “hoppige hippobier” dankzij zijn volle smaak en aroma’s van tropisch fruit (o.a. abrikoos, ananas, passievrucht) een heel toegankelijke dorstlesser is. Perfect dus bij het begin van de zomer!

Cookie instellingen