Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Jopen lanceert drie whisky’s

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Jopen lanceert drie whisky’s

08 november 2023 om 16:31

Craft bier brouwer Jopen uit Haarlem lanceert dit najaar drie verschillende varianten whisky. Een langgekoesterde wens van oprichter Michel Ordeman, die zich eerder al richtte op gin en jenever.

Brouwerij Jopen lanceert drie whisky’s
Jopen logo
Vrouwen met Jopen Bier

Drie Jopen whisky's

3 Jopen whisky Er komen drie varianten Jopen Whisky op de markt, onder de nieuwe naam Jopen Distilling Co. Er is een Single Malt versie van gerst, een Rye Whisky van 100% rogge en een Peated Whisky waarbij turfgerookte mout is gebruikt. In totaal hebben de whisky’s vijf jaar rijping op vat gehad. Dat zorgt voor een diepere en rijkere smaakbeleving.

Een logische stap voor een bierbrouwer

Whisky maken als bierbrouwer is eigenlijk heel logisch”, aldus Jopen-oprichter Michel Ordeman. “Het basisproduct is voor allebei hetzelfde; een graanbeslag.”

Lees ook

Het is voor de bierbrouwer, die van jongs af aan al geïnteresseerd was in destillaten, de volgende stap na het maken van bier, gin en jenever. “Het duurt nou eenmaal langer; het destillaat is al in 2018 gemaakt”, legt Ordeman uit. “Dat moet minimaal drie jaar rijpen om whisky te mogen heten. Wij hebben langer de tijd genomen, namelijk in totaal vijf jaar. We hebben regelmatig geproefd en nu was het moment eindelijk daar.”

Ook de keuze om direct drie variaties te maken was een logische. “We staan als Jopen voor variatie en verrassing”, aldus Michel. “Bierdrinkers houden van die smaakvariatie en nu bieden we hetzelfde voor de whiskydrinker.”

Verkrijgbaarheid

Jopen Whisky verschijnt in flessen van 50 centiliter. De flessen zijn voorzien van een uniek, in het oog springend label met glanzende details. De whisky staat vóór de feestdagen op het schap bij slijterijen en speciaalzaken.

Whisky van Jopen Bier

Cookie instellingen