Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Lindemans wint 4 medailles | World Beer Awards

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Lindemans wint 4 medailles op World Beer Awards 2023

09 augustus 2023 om 10:30

Brouwerij Lindemans heeft tijdens de World Beer Awards 2023 vier medailles weten te winnen. Ook hun nieuwste Tarot bieren vielen in de prijzen.

Brouwerij Lindemans wint 4 medailles op World Beer Awards 2023
Lindemans Tarot Noir bier
Lindemans Oude Geuze Cuvee Rene fles

Lindemans x World Beer Awards

Afgelopen week werden in Londen de ‘Country Winners’ van de World Beer Awards 2023 bekend gemaakt, de eerste ronde van het prestigieuze bierconcours dat de meest erkende internationale bierstijlen onder de aandacht brengt en beloont.

Brouwerij Lindemans heeft met vier van hun bieren, waaronder hun twee nieuwste, een uitstekend resultaat neergezet in de categorie Sour & Wild Beers. Lindemans Tarot Noir en Lindemans Oude Gueuze Cuvée René zijn daarbovenop ‘Country Winners’ en zullen Lindemans vertegenwoordigen in de finale die eind deze maand zal plaatsvinden. Lindemans Tarot d’Or en Lindemans Goyck wonnen beiden ook nog brons in hun respectievelijke categorieën.

Lindemans Tarot Noir: Country Winner

De eerste ‘Country Winner’ is de nieuwe Lindemans Tarot Noir. Het won de categorie ‘Fruit Lambic’ binnen de Sour & Wild Beers. Dit sterk alcoholische (8% vol.) fruitbier met een laag suikergehalte is een blend van hoge gistingsbier, lambiek en donkere bosvruchten zoals bosbessen, zwarte bessen en vlierbessen. Samen zorgen ze voor een natuurlijke, zachte smaak en een verfijnd zuurtje. In dezelfde categorie wint de andere nieuwkomer, Tarot d'Or, ook het brons.

Lees ook

Lindemans Oude Gueuze Cuvée René

Lindemans Oude Gueuze Cuvée René is het tweede bier dat als ‘Country Winner’ werd bekroond. Deze traditionele Oude Gueuze is het resultaat van een meesterlijke blend waarbij drie jaar oude lambiek en éénjarige lambiek voortreffelijk samenkomen. Dit zorgt voor een heldere lichtgouden kleur, verfijnde geur, friszurige smaak en een lange, droge en karaktervolle afdronk.

Brons voor Goyck en Tarot d'Or

Bronzen medaille World Beer Awards 2023 Behalve deze twee ‘Country Winners’ wist Lindemans nog twee prijzen in de wacht te slepen. Zo heeft Lindemans Goyck opnieuw een podiumplaats met een bronzen medaille binnen de categorie ‘Sour & Wild Ale’ en won Tarot d'Or brons in de categorie 'Fruit Lambic'.

Het deskundige panel van juryleden heeft de bieren van Lindemans nauwgezet geproefd en beoordeeld op kwaliteit, smaak en karakter.

Innovatie staat niet stil

?De tevredenheid is groot bij de twee neven Dirk en Geert Lindemans, die samen de meer dan 200-jaar oude familiebrouwerij leiden. “Deze overwinning is een mooie erkenning van het harde werk dat het hele Lindemans-team heeft geleverd de afgelopen jaren. We zijn zeer vereerd om vast te stellen dat onze nieuwe bieren, Lindemans Tarot Noir en Tarot d’Or, reeds in de prijzen zijn gevallen. Het is bovendien ook fijn om te zien dat onze Oude Gueuze Cuvée René opnieuw de grootste onderscheiding heeft ontvangen. Dit prijswinnende bier is een ware legende in de bierwereld en heeft meerdere malen bewezen een gevestigde waarde te zijn voor bierliefhebbers. Ook Goyck heeft wederom een mooie bekroning gekregen. Al deze prijzen motiveren ons om onze toewijding aan kwaliteit en innovatie voort te zetten, en we kijken ernaar uit om bierliefhebbers te blijven verrassen met onze unieke smaken en aroma’s.”

De brouwerij is dan ook verheugd om haar toewijding aan ambachtelijk brouwen te delen met een wereldwijd publiek van bierliefhebbers.

Deze winnende bieren van Lindemans zijn verkrijgbaar in de gespecialiseerde drankenhandels en retail, alsook in de webwinkel van de brouwerij (lindemansshop.com).

Cookie instellingen