Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Lindemans

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Lindemans

Bierbrouwerij Lindemans is een bierbrouwerij uit Vlezenbeek (België) die is opgericht in 1809. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Lindemans Apple
Pecheresse

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Lindemans

Bierbrouwerij Lindemans heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Lindemans!
 • Lindemans Appel - Fruit - 3,5%

  Lindemans Appel is een fruitbier van spontane gisting met 3,5% alcohol. Het fruitbier is blond gekleurd met een volle schuimkraag. Een zoetzure geur heeft het bier mey eveneens een zoetzure verfrissende smaak. 

 • Lindemans Pecheresse - Fruit - 2,5%

  Lindemans Pecheresse is een lambiekbier van 2,5% alcohol, gebrouwen door Lindemans Vlezenbeek. Het is een lambiek die is gecombineerd met perziksap- of concentraat. Dit fruitige bier start met een levendige en sterke aanzet die nadien overgaat in een smaakvol, geprononceerd perzikaroma.

 • Lindemans Kriek - Kriek - 3,5%

  Heerlijk fruitig met een frisse en zoetzure smaak van verse krieken. De aanzet is sterk en levendig en gaat over in een gevarieerd smakenpalet dat een perfect evenwicht vindt tussen de zoetheid van het fruit en het zacht zurige karakter van lambiek.

 • Lindemans Framboise - Fruit - 2,5%

  Een fris fruitig bier met een zachte framboos smaak.

 • Lin­de­mans Gueu­ze lam­bic - Lambiek - 5%

  Dit bier is een zachte geuze met een aangenaam zoete aanzet met een frisse sherry-achtige afdronk. Dit bier bevat tonen van champagne en rabarber. 

 • Lindemans Faro - Faro - 4,5%

  Faro is een Lambiek bier van brouwerij Lindemans met een zoete kandijsmaak. Het bier was het ABT bier van de maand augustus in 2018. 

 • SpontanBasil - Blond - 5,5%

  SpontanBasil combineert de zure smaak van lambiek met het aroma van verse basilicum. Intrigerend en complex smakenpalet afgerond met een droge, fris-zurige afdronk.  

  Achtergrond informatie

  In 1809, exploiteerde de familie Lindemans een boerderij in Vlezenbeek, aan de rand van Brussel. Om ook tijdens de wintermaanden iedereen aan het werk te houden, werd besloten ook een klein lambiekbrouwerijtje op de boerderij te beginnen.
   

  Lees ook

  Stoppen met het boerenwerk

  Door het groeiende succes van de lambiek werd het brouwen stilaan belangrijker dan het boerenwerk met als gevolg dat de landbouwactiviteiten in 1950 werden stopgezet. Vanaf dat ogenblik storte de familie Lindemans zich volledige op het brouwen van Geuze en Kriek.

  Fruitbieren

  In 1978 werd Faro opnieuw gelanceerd nadat hij bijna volledig van de markt verdwenen was. Het fruitbier Framboise werd voor het eerst op de markt gebracht in 1980. Ten gevolge van het succes van dit fruitbier creëerde Lindemans 2 nieuwe fruitbieren: Cassis in 1986 en Pêcheresse (perzikenlambiek) in 1987. Na opnieuw geëxperimenteerd te hebben met lambiek zag in 1995 een ongewoon bier het licht: het Tea Beer. Een bier met een verrassende citroenzuur -zoete smaak. Halverwege 2004 is men opnieuw een nieuw bier beginnen maken met appels. Dit lambikbier heeft de naam applelambikgekregen.

  Door de jarenlange ervaring met lambik en door steeds een perfecte kwaliteit na te streven, bleven ook de resultaten niet uit. In 1985 werd Lindemans Kriek uitgeroepen als één van de 5 beste bieren van de wereld.

  Enorme groei

  In 25 jaar tijd groeide de productie van 5.000 hl naar 50.000 hl. Om de lambik toch die kwaliteit te kunnen geven die we en de dinkers wensen werd in 1991 besloten om naast de oude brouwerij een nieuwe brouwzaal te bouwen met een capaciteit die drie keer hoger ligt dan de huidige. Tevens werd in deze nieuwbouw ook een nieuw koelschip geïnstalleerd.

  Van houten tonnen naar roestvrij stalen tanks

  In 2003 werd fors geïnvesteerd in een ruimte voor de gisting en rijping van de lambik en een magazijn met een nieuwe productielijn en stapelplaatsen voor de afgewerkte producten. De opslagcapaciteit voor lambiek bedraagt nu maar liefst ruim 3,5 miljoen liter! Tevens zijn ze overgestapt van de bekende houten tonnen door roestvrij stalen tanks waarin zich houtkrullen bevinden. Deze techniek wordt ook veelvuldig toegepast in de Franse wijnindustrie. Dit omdat houten tonnen zeer duur zijn en de herstelling ervan, door gebrek aan kuipers nagenoeg onmogelijk is. Om echter te voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving betreffende de gegarandeerde traditionele specialiteit, beschikt Lindemans sinds april 2005 opnieuw over hout, 10 nieuwe foeders van elk 10.000 liter, uitgevoerd in eik door Tonnellerie Vicard uit Cognac.

  Verdere groei

  In 2006 wordt de brouwerij geleid door Dirk en Geert Lindemans. De productiecapaciteit was dat jaar 76.500 hl, waarvan 40% bestemd was voor export naar o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, Zwitserland, Zweden, Japan, Argentinië, Engeland, Italië, Portugal,... In 2009 is dit al gegroeid tot 83.500 hl, waarvan 50% bestemd was voor export.

  Het streefdoel luidt

  Onze nog steeds familiale brouwerij heeft zich met een geschiedenis van 200 jaar ontwikkeld tot een professioneel bedrijf dat echter trouw blijft aan de artisanale methode om door spontane gisting een lambiekbier te brouwen. Daar wij ons bewust zijn van het unieke van deze methode wensen wij ook in de toekomst deze traditionele en ambachtelijke vergistingwijze in stand te houden.
   

  Bierbrouwerij Lindemans in het nieuws