Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Lindemans | Lambiek bieren uit Vlezenbeek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Lindemans

Brouwerij Lindemans is een bierbrouwerij uit Vlezenbeek (België) die is opgericht in 1822. Deze brouwerij heeft 13 bieren in het assortiment.

Geert en Dirk Lindemans proosten bij de brouwerij
Oude Geuze Megablend 2024
Lindemans Tarot d'Or logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Lindemans

Brouwerij Lindemans heeft 13 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Lindemans!
 • Oude Geuze Megablend 2024 - Geuze - 7%

  Oude Geuze Megablend 2024 is een oude geuze die is ontstaan door oude én nieuwe lambieken van de volgende stekerijen samen te brengen: Boon, De Oude Cam, De Troch, Den Herberg, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans, Eylenbosch en Kestemont.

 • Lindemans Tarot Noir - Fruit - 8%

  Tarot Noir is een fruitig en karaktervol bier. Het bier ontstaat door bier van hoge gisting te blenden met lambiek en er vervolgens donkere bessen als bosbessen, zwarte bessen en zwarte vlierbessen aan toe te voegen. 

 • Lindemans Kriek - Kriek - 3,5%

  Heerlijk fruitig met een frisse en zoetzure smaak van verse krieken. De aanzet is sterk en levendig en gaat over in een gevarieerd smakenpalet dat een perfect evenwicht vindt tussen de zoetheid van het fruit en het zacht zurige karakter van lambiek.

 • Lindemans Pecheresse - Fruit - 2,5%

  Lindemans Pecheresse is een lambiekbier van 2,5% alcohol, gebrouwen door Lindemans Vlezenbeek. Het is een lambiek die is gecombineerd met perziksap- of concentraat. Dit fruitige bier start met een levendige en sterke aanzet die nadien overgaat in een smaakvol, geprononceerd perzikaroma.

 • Lindemans Tarot d'Or - Fruit - 8%

  Lindemans Tarot d'Or is een blend van bier van hoge gisting en lambiek. Het bier heeft fruitige aroma’s, met de frisse smaak van mango, limoen en honingmeloen en een karaktervolle afdronk.

 • Lindemans Oude Gueuze Cuveé René - Geuze - 6%

  Lindemans Oude Gueuze Cuveé René is een goudblond en helder bier. Het bier heeft een  intrigerend en complex smakenpalet, met op kop een streelzachte zurigheid en een fruitige appelsmaak, afgerond met een droge, fris-zurige afdronk.

 • Lindemans Appel - Fruit - 3,5%

  Lindemans Appel is een fruitbier van spontane gisting met 3,5% alcohol. Het fruitbier is blond gekleurd met een volle schuimkraag. Een zoetzure geur heeft het bier mey eveneens een zoetzure verfrissende smaak. 

 • Lindemans Faro - Faro - 4,5%

  Faro is een Lambiek bier van brouwerij Lindemans met een zoete kandijsmaak. Het bier was het ABT bier van de maand augustus in 2018. 

Achtergrond informatie

Begin 19de eeuw exploiteerde de familie Lindemans een boerderij in Vlezenbeek, aan de rand van Brussel. Om ook tijdens de wintermaanden iedereen aan het werk te houden, werd besloten ook een klein lambiekbrouwerijtje op de boerderij te beginnen. Het officiële oprichtingsjaar van Brouwerij Lindemans is 1822. 

Lees ook

Stoppen met het boerenwerk

Door het groeiende succes van de lambiek werd het brouwen stilaan belangrijker dan het boerenwerk met als gevolg dat de landbouwactiviteiten in 1950 werden stopgezet. Vanaf dat ogenblik storte de familie Lindemans zich volledige op het brouwen van Geuze en Kriek.

Fruitbieren

In 1978 werd Faro opnieuw gelanceerd nadat hij bijna volledig van de markt verdwenen was. Het fruitbier Framboise werd voor het eerst op de markt gebracht in 1980. Ten gevolge van het succes van dit fruitbier creëerde Lindemans 2 nieuwe fruitbieren: Cassis in 1986 en Pêcheresse (perzikenlambiek) in 1987. Na opnieuw geëxperimenteerd te hebben met lambiek zag in 1995 een ongewoon bier het licht: het Tea Beer. Een bier met een verrassende citroenzuur -zoete smaak. Halverwege 2004 is men opnieuw een nieuw bier beginnen maken met appels. Dit lambikbier heeft de naam applelambikgekregen.

Door de jarenlange ervaring met lambik en door steeds een perfecte kwaliteit na te streven, bleven ook de resultaten niet uit. In 1985 werd Lindemans Kriek uitgeroepen als één van de 5 beste bieren van de wereld.

Enorme groei

In 25 jaar tijd groeide de productie van 5.000 hl naar 50.000 hl. Om de lambik toch die kwaliteit te kunnen geven die we en de dinkers wensen werd in 1991 besloten om naast de oude brouwerij een nieuwe brouwzaal te bouwen met een capaciteit die drie keer hoger ligt dan de huidige. Tevens werd in deze nieuwbouw ook een nieuw koelschip geïnstalleerd.

Van houten tonnen naar roestvrij stalen tanks

In 2003 werd fors geïnvesteerd in een ruimte voor de gisting en rijping van de lambik en een magazijn met een nieuwe productielijn en stapelplaatsen voor de afgewerkte producten. De opslagcapaciteit voor lambiek bedraagt nu maar liefst ruim 3,5 miljoen liter! Tevens zijn ze overgestapt van de bekende houten tonnen door roestvrij stalen tanks waarin zich houtkrullen bevinden. Deze techniek wordt ook veelvuldig toegepast in de Franse wijnindustrie. Dit omdat houten tonnen zeer duur zijn en de herstelling ervan, door gebrek aan kuipers nagenoeg onmogelijk is. Om echter te voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving betreffende de gegarandeerde traditionele specialiteit, beschikt Lindemans sinds april 2005 opnieuw over hout, 10 nieuwe foeders van elk 10.000 liter, uitgevoerd in eik door Tonnellerie Vicard uit Cognac.

Verdere groei

In 2006 wordt de brouwerij geleid door Dirk en Geert Lindemans. De productiecapaciteit was dat jaar 76.500 hl, waarvan 40% bestemd was voor export naar o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, Zwitserland, Zweden, Japan, Argentinië, Engeland, Italië, Portugal,... In 2009 is dit al gegroeid tot 83.500 hl, waarvan 50% bestemd was voor export.

Het streefdoel luidt

Onze nog steeds familiale brouwerij heeft zich met een geschiedenis van 200 jaar ontwikkeld tot een professioneel bedrijf dat echter trouw blijft aan de artisanale methode om door spontane gisting een lambiekbier te brouwen. Daar wij ons bewust zijn van het unieke van deze methode wensen wij ook in de toekomst deze traditionele en ambachtelijke vergistingwijze in stand te houden.

Tweede productiesite sinds 2022

In het jaar van het 200-jarig jubileum van de brouwerij werd een tweede productiesite in gebruik genomen. Op de Lindemans Satellite Brewery-site in Ruisbroek kan per brouwbeurt tot 12.000 liter bier worden geproduceerd. Het productievolume van deze tweede brouwlocatie ligt op zo'n 150.000 hectoliter per jaar. Op deze locatie worden geen lambiek bieren gemaakt, enkel hogegistingsbieren. Men gebruikt deze bieren van hoge gisting wel om blends te maken met het gerenommeerde Lindemans lambiek bier. Deze Satellite Brewery werd in september 2022 officieel ingehuldigd.

Lindemans Satellite Brewery in Ruisbroek

Brouwerij Lindemans in het nieuws

Bier van Brouwerij Lindemans is te drinken tijdens

Cookie instellingen