Gouden medaille Spieghelsbier uit Leiden

Brouwerij Pronck wint internationale prijs

Het Spieghelsbier van Brouwerij Pronck uit Leiden heeft een prijs in de wacht gesleept. Tijdens Concours International de Lyon 2016 won het bier een gouden medaille.

09 april 2016 om 12:06


Zaterdag 2 april vond de 7e editie van het Concours International de Lyon 2016 plaats. Tijdens deze wereldwijde drankencompetitie is het Spieghelsbier van ambachtelijke bierbrouwerij Pronck bekroond met de prestigieuze Médaille d’Or.

Brouwerij Pronck

Gouden medaille voor SpieghelsbierDe lokale brouwerij is opgericht in 2014 en brouwt het Spieghelsbier sinds een half jaar speciaal voor jazzcafé De Twee Spieghels in Leiden.

Vorig jaar werd het bier al bekroond met de 3e plaats in de Beste Nederlandse Huisbierencompetitie en het krijgt nu dus ook internationale erkenning.

Van de vele honderden inzendingen is het Spieghelsbier één van de gelukkigen die van de jury de hoogste waardering kreeg. Nooit eerder won een Nederlandse inzending een gouden medaille.

Het Spieghelsbier is een smaakvol witbier met een frisse twist van citroengras en korianderzaad en is het hele jaar rond exclusief verkrijgbaar bij Jazzcafé De Twee Spieghels in Leiden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Laatste reacties