Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Pronck | Bier uit Leiden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Pronck

Brouwerij Pronck is een bierbrouwerij uit Leiden (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Flesjes Brouwerij Pronck
Spieghels bier van Brouwerij Pronck
Pronck Tripel

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Pronck

Brouwerij Pronck heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Pronck!
 • Pronck Danilo - Pale Ale - 5,9%

  Danilo is een amberkleurige Italian Pale Ale die is gebrouwen met bergamot. In het bier vind je tonen van salie en basilicum, smaken die het goed doen bij een lekkere pizza.

 • Spieghelsbier - Wit - 5,7%

  Spieghelsbier is een smaakvol witbier en bevat een frisse twist van citroengras en korianderzaad.

 • Pronck Tarwe - Weizen - 5,7%

  Tarwemout geeft het Pronck bier een moutig en lichtzuur karakter. De Hallertau hopbloemen zorgen voor een gebalanceerde bitterheid en een droge afdronk.

 • Pronck IPA - India Pale Ale - 6,3%

  Een fruitig aroma van mango, ananas en grapefruit. Door het koudhoppen met onder andere Amarillo hop krijgt dit bier zijn unieke aroma. De afdronk is strak-droog met een hoge bitterheid.

 • Pronck Tripel - Tripel - 9%

  Lindebloesem-honing en korianderzaad geven dit stevige, blonde bier een zacht en bloemig karakter. De bitterheid van de Hallertau hop combineert goed met de aromatische Saaz hop.

Niet meer gebrouwen door Brouwerij Pronck

Er is bij ons 1 bier bekend van Brouwerij Pronck die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • Pronck Lentebock 2016 - Bock - 7%

  De traditionele hoppen en biologische sinaasappel-schillen zorgen voor een fruitig, gebalanceerd en zacht bier.

Achtergrond informatie

Bieren Brouwerij Pronck Brouwerij Pronck is één van de nieuwste en kleinste brouwerijen van Nederland met eigen ketels. Geboren uit liefde voor goed en echt bier werd in november 2014 de sprong gewaagd om brouwerij Pronck te starten. De productie vindt plaats vlak bij de Leidse binnenstad, waar 300 liter bier per keer wordt gemaakt.

Lees ook

Lokale producten, ambachtelijk en met aandacht gemaakt, dat is waar Brouwerij Pronck in gelooft. Het bier wordt gebrouwen met pure ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Kwaliteit staat voorop!

Brouwerij Pronck betrekt haar ingrediënten waar mogelijk lokaal, mout uit Zeeland en honing uit Leiden. Pronck probeert de afvalstroom zo klein mogelijk te houden. De bostel (granen die overblijven na het bierbrouwen) gaat naar een bakker, die daar weer heerlijke broden mee bakt en naar een melkveehouder uit Zoeterwoude. Op deze manier maakt de Leidse brouwerij eerlijke bieren met een eerlijk verhaal.

Overname De Bierpionier in 2021

In 2021 nam Brouwerij Pronck 'workshopbrouwerij' De Bierpionier over. Via deze brouwerij worden workshops verzorgd in Utrecht en Leiden. In het verleden werden ook workshops verzorgd in Rosmalen, Den Bosch en op locatie. Alle bieren die worden gebrouwen worden door de deelnemers aan de workshops meegenomen en zijn niet voor de verkoop.

Brouwerij Pronck in het nieuws

Cookie instellingen