Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Pronck

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Pronck

Brouwerij Pronck is een bierbrouwerij uit Leiden (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Flesjes Brouwerij Pronck
Pronck Tarwe
Logo Brouwerij Pronck

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Pronck

Brouwerij Pronck heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Pronck!
 • Spieghelsbier - Wit - 5,7%

  Spieghelsbier is een smaakvol witbier en bevat een frisse twist van citroengras en korianderzaad.

 • Pronck Tripel - Tripel - 9%

  Lindebloesem-honing en korianderzaad geven dit stevige, blonde bier een zacht en bloemig karakter. De bitterheid van de Hallertau hop combineert goed met de aromatische Saaz hop.

 • Pronck IPA - India Pale Ale - 6,3%

  Een fruitig aroma van mango, ananas en grapefruit. Door het koudhoppen met onder andere Amarillo hop krijgt dit bier zijn unieke aroma. De afdronk is strak-droog met een hoge bitterheid.

 • Pronck Tarwe - Weizen - 5,7%

  Tarwemout geeft het Pronck bier een moutig en lichtzuur karakter. De Hallertau hopbloemen zorgen voor een gebalanceerde bitterheid en een droge afdronk.

Niet meer gebrouwen door Brouwerij Pronck

Er is bij ons 1 bier bekend van Brouwerij Pronck die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • Pronck Lentebock 2016 - Bock - 7%

  De traditionele hoppen en biologische sinaasappel-schillen zorgen voor een fruitig, gebalanceerd en zacht bier.

Achtergrond informatie

Bieren Brouwerij Pronck Brouwerij Pronck is één van de nieuwste en kleinste brouwerijen van Nederland met eigen ketels. Geboren uit liefde voor goed en echt bier werd in november 2014 de sprong gewaagd om brouwerij Pronck te starten. De productie vindt plaats vlak bij de Leidse binnenstad, waar 300 liter bier per keer wordt gemaakt.

Lokale producten, ambachtelijk en met aandacht gemaakt, dat is waar Brouwerij Pronck in gelooft. Het bier wordt gebrouwen met pure ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Kwaliteit staat voorop!

Lees ook

Brouwerij Pronck betrekt haar ingrediënten waar mogelijk lokaal, mout uit Zeeland en honing uit Leiden. Pronck probeert de afvalstroom zo klein mogelijk te houden. De bostel (granen die overblijven na het bierbrouwen) gaat naar een bakker, die daar weer heerlijke broden mee bakt en naar een melkveehouder uit Zoeterwoude. Op deze manier maakt de Leidse brouwerij eerlijke bieren met een eerlijk verhaal.

Brouwerij Pronck in het nieuws

 • vier soorten bier

  Meer bier verkocht door Coronavirus

  Iedereen in Nederland wordt getroffen door de maatregelen rondom het Coronavirus. Bij de meeste bedrijven gaat de verkoop omlaag maar bij de bierwinkels juist omhoog.

 • Pronck bierpakket

  Brouwerij Pronck lanceert survivalpakket inclusief wc-rol

  Brouwerij Pronck heeft een survivalpakket samengesteld om de dagen ondanks het coronavirus goed door te komen. Je kunt kunt de kroeg niet meer in, maar met dit pakket wel genieten van speciaalbier van Brouwerij Pronck.

 • Axes Castellum Paradisus Quadrupel

  Uitslag BAV Bieretikettenwedstrijd 2019

  Dit voorjaar werden er ruim 100 bieretiketten ingestuurd die allemaal kans maakten om als beste etiket verkozen te worden. Het etiket van welk bier won dit jaar de prijs uitgereikt door de Bier Attributen Verzamelaarsvereniging (BAV)?