Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij St. Bernardus lanceert Abt 12 Barrel Aged Sour

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij St. Bernardus komt met beperkte oplage nieuw bier

17 oktober 2019 om 15:22

Brouwerij St. Bernardus heeft hun geliefde bier St. Bernardus Abt 12 jaren laten rijpen op vaten en dit heeft geleid tot een Limited Edition bier. St. Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour is kort geleden op de markt gebracht.

St. Bernardus Abt 12 Barrel Aged sour
foto van het bier St. Bernardus abt 12
St. Bernardus abt 12 Logo

Beperkte oplage van Abt 12 Barrel Aged Sour

St. Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour heeft een beperkte oplage. Dit bier is te koop in brouwerijwinkel en in Bar Bernard, het restaurant bovenop de St. Bernardus brouwerij in het Belgische Watou. 

St. Bernardus Abt 12 Barrel Aged sour wordt gebrouwen is ontstaan door gebruik te maken van het originele recept van de St. Bernardus Abt 12 uit 1946. Het verschil met de normale Abt 12 en dit nieuwe gelimiteerde bier is dat voor St. Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour het 'basisbier' drie jaar rustte in eiken vaten. Hierdoor veroudert en verzuurt het bier op natuurlijke wijze. Het bier is gebotteld in flessen van 75cl. Doordat het bier in beperkte oplage verkrijgbaar is, is het bier populair bij bierliefhebbers en beer geeks. 

Lees ook

St. Bernardus

St. Bernardus bieren Bierbrouwerij Sint Bernardus is gevestigd in Watou in België. Deze brouwerij heeft 9 bieren in het assortiment. Evariste Deconinck nam in 1930 een kaasmakerij over. Evariste Deconinck kreeg kort na de twee wereldoorlog de vraag van de trappisten van West-Vleteren om hun trappistenbieren te verkopen en te brouwen onder licentie.

De licentie was getekend voor een periode van 30 jaar. De brouwmeester Mathieu Szafranski verhuisde mee en nam de recepten en het St.Sixtus gist mee. Sindsdien is er een nieuwe brouwerij opgetrokken naast de kaasmakerij. Dit was het begin van St. Bernardus.