Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

St. Bernardus Brouwerij | Bierbrouwerij in Watou

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Sint Bernardus

Bierbrouwerij Sint Bernardus is een bierbrouwerij uit Watou (België) die is opgericht in 1946. Deze brouwerij heeft 11 bieren in het assortiment.

Brouwerij St. Bernardus bieren
St Bernardus logo
Bar Bernard Terras

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Sint Bernardus

Bierbrouwerij Sint Bernardus heeft 11 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Sint Bernardus!
 • St. Bernardus Abt 12 - Quadrupel - 10%

  De St. Bernardus Abt 12 is een bier met een goede balans, heel veel smaken komen aan bod. Het heeft een volle evenwichtige balans tussen zoet en bitter. Je proeft een lichte kruidigheid met zelfs een wat romig licht bittere afdronk. De nasmaak is lang met karamel en rozijnen. Het bier blinkt zeker uit door zijn lange bitterzoete afwerking met een hoppige bite.

 • Sint Bernardus Wit - Wit - 5,5%

  Sint Bernardus Wit heeft een mooie gouden kleur en een rijke smaak van koriander, citrus en banaan. Dit ongefilterde witbier heeft een mooie, volle en zachte smaak. 

 • St. Bernardus Tripel - Tripel - 8%

  St.Bernardus Tripel heeft een vol zoete smaak en een lichtbittere nasmaak met onder andere sinaasappel en grastonen dankzij het hopprofiel.

 • St. Bernardus Tokyo - Wit - 6%

  St.Bernardus Tokyo combineert frisse citrus toetsen met een bloemig parfum van veldkamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Aandachtige proevers kunnen ook de aparte geur van kruidnagel en vanille ontwaren, alsook de typische esters die afkomstig zijn van onze unieke St.Bernardus gist. Kortom, een verfrissend bier met een kruidig aroma en lichte zure en bittere nasmaak!

 • St. Bernardus Pater 6 - Dubbel - 6,7%

  St. Bernardus Pater 6 heeft een volle en licht moutige smaak. 

 • Grottenbier - Dubbel - 6,5%

  Droog vooraan op de tong en ontwikkeld een mooie body met een gelaagd moutig-fruitig karakter. Sterke aroma's, mooi evenwicht tussen zacht en scherp. De smaken zijn kruidig.

 • St. Bernardus 75 Years Anniversary - Tripel - 8,7%

  St. Bernardus 75 Anniversary is een gouden tripel bier. Het gebruikte grondwater van Watou zorgt voor een zilte toets, de kwaliteitsvolle mouten brengen een aangename volmondigheid met impressies van zachte kandij & nougat en dankzij de unieke gist bevat het aroma de frisse fruitigheid van boomvruchten als banaan, rode appel en peer. De gebalanceerde afdronk wordt mooi aangevuld met de geraffineerde bitterheid van de hop.

 • St. Bernardus Prior 8 - Dubbel - 8%

  St.Bernard heeft een perfecte balans tussen zoet en bitter: een moutig-fruitige volle smaak, zoet en karamel met rozijnen en pruimen en een lichte kruidennoot met toetsen van kruidnagel, citrus en gekonfijte vruchten, een beetje rijpe appel en karamel.

Achtergrond informatie

St Bernardus is een brouwerij uit Watou in België. De geschiedenis van de brouwerij start rond 1900 toen de Trappisten van de Catsberg (Mont des Cats) vluchtten naar Watou. Ze namen er hun intrek in boerderij ‘Patershof’ (ook wel gekend als ‘Courtewyle’), op een boogscheut van de huidige brouwerij. 

Kort na de Tweede Wereldoorlog kreeg Evariste Deconinck de vraag van de trappisten van Westvleteren om hun trappistenbieren te commercialiseren en te brouwen onder licentie. De oorspronkelijke licentie overeenkomst werd getekend voor een periode van 30 jaar. De brouwmeester Mathieu Szafranski (van Poolse afkomst) verhuisde mee en bracht naast de knowhow, ook de recepten en de befaamde St.Sixtus gist mee. Er werd een nieuwe brouwerij opgetrokken naast de kaasmakerij.

Lees ook

Uitbreiding en Bar Bernard

In 2018 werd een volledig nieuwe vleugel geopend, waar ruimte is voor extra magazijnen, een brouwerijwinkel, feest-, congres-, en seminariezalen, een nieuwe ontvangstruimte voor de brouwerij rondleidingen en als klap op de vuurpijl een indrukwekkende 360° rooftop bar annex degustatieruimte, met de welluidende naam ‘Bar Bernard’.

Bar Bernard met uitzicht over de hopvelden

Bierbrouwerij Sint Bernardus in het nieuws