Brouwerij 't IJ exposeert haar eieren

Brouwerij 't IJ exposeert haar eieren

Brouwerij ’t IJ in Amsterdam legt niet vaak de link tussen ’t IJ en een eitje, maar deze Pasen maken ze een mooie uitzondering: Ze kochten 30 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars om deze te beschilderen.

10 april 2019 om 16:58


PaasIJ en Paaseieren schilderen

Brouwerij 't IJ kocht 30 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars uit Amsterdam, maar ook uit de rest van het land om deze te beschilderen. Het resultaat: een prachtige, bonte verzameling aan kunstwerken die hopelijk nooit kapot gaan vallen. Met Pasen worden ze tentoongesteld in een galerie in Amsterdam.

Het brouwen van het lentebier PaasIJ voelt elk jaar weer als een feestje. De jongens van de brouwerij wilden dat eens goed laten zien en dus werd er hard nagedacht hoe dat gevierd moest worden. Natuurlijk met een klassieker: eieren beschilderen! ‘t IJ kent via via aardig wat toffe artiesten, dus dat vormde geen probleem.

Er werd heel enthousiast gereageerd op dit idee, dus die grote eieren vlogen binnen een paar dagen de deur uit. Echt leuk om te zien! Bij elk ei dat beschilderd weer terugkwam op de brouwerij vielen de monden van personeel vaak open: echte kunstwerken, iedereen apetrots op het resultaat!

Brouwerij 't IJ PaasIJ

IJ-expo

Tussen de namen zien we bekende, maar ook veel onbekende namen. Men wilde een grote diversiteit in deze IJ-expo, met artiesten uit alle hoeken, zoals ook de IJ bieren in alle lagen en kringen gedronken worden. Aan de vooravond van Pasen viert Brouwerij ’t IJ haar PaasIJ-feestje voor artiesten en genodigden bij Rutger Brandt Gallery. Aansluitend zijn de eieren daar voor iedereen te bewonderen tijdens de Paasdagen. En ze staan gewoon te prijken op sokkels, dus je hoeft er niet naar te zoeken deze keer.

Of er vanaf nu elk jaar een vers rekje kunsteieren mogen verwachten laat de Brouwerij nog in het midden: Eerst maar eens kijken waar deze exemplaren allemaal terecht gaan komen. Een jaarlijkse zoektocht naar deze juweeltjes zou ook een leuk evenement zijn!

Kom ook naar de Eggshibition van Brouwerij 't IJ en zie een verzameling aan kunstwerken die hopelijk nooit kapot gaan vallen! 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Klassieke Blond

Marc presenteert Grolsch Klassieke Blond
In deze bierreclame vertelt brouwer Marc over Grolsch Klassieke Blond. Een klassiek blond bier dat wordt gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop.

Meer reclames van Grolsch Klassieke Blond

Laatste reacties