Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

't Meuleneind gaat uitbreiden | Brouwerij uitbreiding

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't Meuleneind gaat uitbreiden

30 januari 2020 om 13:41

Brouwerij 't Meuleneind is al bekend door een paar van hun speciaalbiertjes. Dit jaar werd het tijd voor een grotere installatie en deze wordt dit voorjaar geïnstalleerd.

Brouwerij 't Meuleneind breidt uit
Bier van Brouwerij 't Meuleneind
Brouwerij 't Meuleneind logo

Brouwerij 't Meuleneind

Al sinds 2013 worden de ideeën geboren aan de keukentafel bij de Hoevense familie Dommisse. Al zeven jaar lang is de familie bezig het omzetten van hun ideeën naar mooie speciaalbieren. In 2017 heeft de familie ervoor gekozen om een stapje verder te gaan en zijn begonnen met een meer commerciële aanpak onder de naam 't Meuleneind. Hiervoor hebben ze de hulp van andere brouwerijen ingeschakeld om hun recepten op grotere schaal te brouwen. 

Tijd voor uitbreiding

Brouwerij Al sinds de familie is begonnen is met brouwen is hun speciaalbier populair. Dit is te halen uit het feit dat hun volume de afgelopen 3 jaar steeds peer jaar verdrievoudigd. Omdat het lastig was om deze groei bij te houden op hun huidige installaties, hebben ze de volledige installatie van een kleine brouwerij uit Estland overgenomen. Ze hopen dit jaar 750 hectoliter aan bier af te kunnen vullen. Met de nieuwe installatie kunnen ze altijd groeien tot 1400 hectoliter. Een hele grote vooruitgang! 

Lees ook

De brouwerij heeft op dit moment al 19 verschillende bieren in hun assortiment. Daarnaast hebben ze al 9 barrel aged projects uitgebracht. "Het op regelmatige basis uitbrengen van dit soort producten blijven we voorlopig doen. Verder zijn we de producent van de eigen bierlijn van Spar Nederland en van diverse kleinere private labels." Genoeg werk aan de winkel!

Bierevenementen

De brouwerij wil na de realisatie van de brouwerij de focus leggen op het brouwen, maar ook op het organiseren van brouwworkshops, proeverijen, rondleidingen en feesten van A tot Z organiseren. Later dit jaar zal de brouwerij in samenwerking met Klooster Bovendonk, twee bierbrouwworkshops met een bierproeverij organiseren. Een ideale gelegenheid alvast een van hun speciaalbieren te proeven.

Cookie instellingen