Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Brouwhoes Bier Experience | Erve Kots Lievelde

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwhoes Bier Experience

17 januari 2018 om 10:15

Voor een bijzondere 'bier experience' hoef je niet meer af te reizen naar Amsterdam. De achterhoek krijgt namelijk haar eigen bier belevingscentrum. De 'Brouwhoes Bier Experience' biedt een interactieve reis door het brouwen van bier. 

brouwhoes header
Erve kots
Erve Kots brouwerij

Brouwhoes bierervaring

Brouwhoes in LieveldeKleine en lokale brouwerijen zijn steeds meer in opmars en waar het belangrijkste ook echt brouwen is. Wat Brouwhoes uniek maakt is de nadruk op het zelf brouwen van het bier en bier ontdekken en ervaren. De Brouwhoes bier experience zal op het terrein van Brouwhoes Erve Kots in Lievelde geopend worden.

Het motto van Brouwhoes is ''Verover je smaak'', want je zal van alles leren over bier. Bijvoorbeeld: waarom smaakt bier zo? Wat is de geschiedenis van bier? Hoe wordt een echt lekker bier gemaakt?

Voor wie?

Naast dat het een uitje wordt voor de bierliefhebbender achterhoeker, hoopt eigenaar Ben Weenink dat het ook een boost gaat geven aan het toerisme in de achterhoek. Het Brouwhoes ligt in een gebied met veel toeristische routes en daarom erg makkelijk bereikbaar voor een bezoek. Op een dag vol met regen is het natuurlijk ook een perfect uitje.

Hoe werkt Brouwhoes?

Brouwhoes is anders dan een standaard museumbezoek of een rondje lopen door een brouwerij. In Brouwhoes zal je interactief bezig zijn en zal je het zelfs tegen andere bezoekers op moeten nemen voor het perfecte resultaat.

Lees ook

Je start de Brouwhoes experience met een eigen barcode, welke je nodig hebt om te leren over het brouwproces, de brouwerij en ook de unieke geschiedenis van deze bijzondere plek. De locatie bevindt zich namelijk waar Frederik Hendrik tijdens de Tachtigjarige Oorlog zijn hoofdkwartier had gevestigd. 

Na deze rondreis kom je in een gezellig café terecht waar je verschillende heerlijke biertjes kan proeven en kan genieten van de gezellige ambachtelijke sfeer. Wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Bezoek dan eens hun Facebookpagina.

Brouwhoes bier experience