Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwhoes Bier Experience in Lievelde gaat open!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwhoes Bier Experience opent vanavond!

15 juni 2018 om 12:26

Brouwhoes Bier Experience in Lievelde wordt vandaag geopend. Daarmee is de Achterhoek een mooie attractie rijker. Ervaar het brouwproces op een interactieve manier!

Brouwhoes Bier Experience bij Museumbrouwerij Erve Kots
Erve Kots brouwerij
Erve kots

Erve Kots 

De Achterhoek is vanaf vandaag een echte attractie rijker. Brouwhoes Bier Experience opent namelijk op vanavond haar deuren op het terrein van Erve Kots in Lievelde. Liefhebbers van bier, trotse Achterhoekers, families, vriendengroepen en toeristen hebben er vanaf dit weekend weer een favoriete plek bij. De experience biedt een unieke ontdekkingsreis voor jong en oud waarin op interactieve manier het brouwproces te ontdekken is.

Mannen achter de Brouwhoes Bier Experience Het Brouwhoes is niet zo maar een experience, maar rust op het speciale verleden van bier, de Achterhoek, maar ook zeker op Erve Kots, als verblijfplaats voor Prins Frederik Hendrik tijdens de 80-jarige oorlog.

Bij Brouwhoes Bier Experience gaat het niet nadrukkelijk om het brouwen van bieren, maar richt zich meer op het ontdekken en ervaren van bier. Vraag je maar eens af: Waarom smaakt een biertje nou zo? Op basis waarvan is dit gebaseerd en hoe wordt nou überhaupt dat biertje gebrouwen? Daar kom je bij onze unieke bier experience op een interactieve manier achter. Dat maakt het leuk en leerzaam voor zowel bierdrinkers als niet-bierdrinkers. Veel meer dan een rondje lopen door een brouwerij dus!

Verrassende bier experience

Op verschillende interactieve manieren maak je kennis met de brouwerij en het brouwproces van unieke soorten bieren. Uniek omdat deze bieren door Ben Weenink, de eigenaar van de experience, zelf worden gebrouwen. Je kent deze misschien wel van Herberg Erve Kots, de Stadschpomp en het Huys van Frederik Hendrik, maar vanaf 16 juni is het verhaal achter Stadschschemer, Stadschglorie en Frederik Hendrik Pilsner te ontdekken in de experience!

Lees ook

Wie denkt dat Brouwhoes Bier Experience enkel een leerzaam en leuk museum is heeft het mis. De experience is namelijk meer dat dat. Nadat je de ontdekkingsreis zelf hebt ervaren kom je namelijk uit bij een gezellige bar, waar je de ontdekte biertjes zelf kunt proeven. Deze bar is daarnaast ook zonder toegang aan de experience te bezoeken!

Gezellige opening

Brouwhoes Bier Experience nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te nemen bij deze nieuwe trekpleister in Lievelde. Naar een inkijk in het resultaat kunnen de aanwezigen ook genieten van live muziek en veel gezelligheid. Vanaf 18:00 uur zijn de deuren van Brouwhoes Bier Experience open voor het grote publiek.