Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwland Biercompetitie 2015 komt eraan!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwland Biercompetitie 2015 komt eraan!

02 januari 2015 om 09:04

Nederland of België, wie brouwt het lekkerste bier? In de Brouwland Biercompetitie strijden hobbybrouwers om de titel Beste Hobbybier der Lage Landen en Beste Studentenbier der Lage Landen. 

Brouwland Biercompetitie

Brouwland Biercompetitie

In alweer de zesde editie van de Brouwland Biercompetitie zoekt Brouwland opnieuw de strafste brouwers van België en Nederland! De nog studerende brouwers strijden voor de titel van ‘Beste Studentenbier der Lage Landen’, de overige brouwers kunnen de titel ‘Beste Hobbybier der Lage Landen’ bemachtigen. Al een aantal jaren organiseert Brouwland met succes deze bierbattle.

Nederlandse of Belgische winnaars

Sinds 2013 kunnen Nederlandse hobbybrouwers ook een gooi doen naar de titel. En gelijk met succes, want in 2013 waren er twee Nederlandse winnaars in de categorie 'Beste Hobbybier Der Lage Landen'. In 2014 namen de Belgen de titel weer over. Na een uitvoerige blindelingse keuring koos de jury Inglorious Brew Stars aan als winnaar in de categorie ‘Beste Hobbybier’ en Brasserie la Forge brouwde het ‘Beste Studentebier’.

Lees ook

Beste Regionale Zenderbier van België

Nieuw dit jaar is de strijd van regionale Belgische zenders om de ‘Beste Regionale Zenderbier van België’. Zij komen onderling tegen elkaar uit in een voorronde, waarna de twee beste Vlaamse en twee beste Waalse teams zich rechtstreeks plaatsen voor de finale op 23 mei 2015. Uit deze vier bieren wordt de uiteindelijke winnaar gekozen; deze regionale zender wint de symbolische titel van het ‘Beste Regionale Zenderbier van België’.

Meedoen met de Brouwland Biercompetitie?

Iedereen, vrouw of man, boven de 18 jaar mag meedoen met de zesde editie van de Brouwland Biercompetitie. Teams van 2 tot 8 personen kunnen zich vanaf 3 januari 2015 inschrijven via www.mijnbier.be als hobbybrouwer of studentenbrouwer.

Wat kun je winnen?

De ingeschreven teams maken kans op de hoofdprijs: 500 liter van hun eigen bier gebrouwen door een ambachtelijke brouwerij. Daarnaast worden de twee winnende bieren gedurende drie maanden exclusief in Delhaize winkelpunten in België verkocht. De winnaars van deze twee categorieën worden, samen met de winnaar van ‘Beste Regionale Zenderbier van België’, bekend gemaakt tijdens de finale op zaterdag 23 mei 2015.