Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brussels Beer Challenge 2022 | Biercompetitie in Eupen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brussels Beer Challenge dit jaar in Eupen

29 juni 2022 om 11:10

De Brussels Beer Challenge viert zijn elfde verjaardag in Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap van België. ‘Ostbelgien’ staat voor complexloos Belgisch.

Bier jureren bij Brussels Beer Challenge
Brussels Beer Challenge juryleden
Bier proeven tijdens de BBC

Biercompetitie in Eupen

De inwoners van Eupen worden vaak ‘laatste Belgen’ genoemd. Ze zijn meertalig en bijzonder vriendelijk. Het leven is er goed en gemoedelijk en kabbelt voort op het ritme van de seizoenen.

Brussels Beer Challenge logo De weg naar Eupen leidt door bos en veen. De stad is een oase in een zee van groen, omsloten door stuwmeren, bossen en vennen. Vanuit elk huis kun je 20 tot 25 kilometer wandelen of fietsen zonder dat je het bos verlaat. Eupen dankt zijn rijkdom aan de textielindustrie van de 17de en 18de eeuw. De binnenstad biedt een staalkaart van Duits geïnspireerde architectuur, vergelijkbaar met Aken en Monschau.

Architect Couven bouwde het huis van de burgemeester (1750) en het altaar van de Sankt Nicolaskerk. Het barokke interieur vertelt een verhaal van status. Imponeren doet ook Grand Ry, de zetel van de Duitstalige Gemeenschap. Iets hogerop ligt een andere blikvanger. Het hedendaagse Schlumpfenhaus past namelijk niet echt in het plaatje. De privéwoning in organische stijl heeft wat van een stenen ei dat op het punt staat open te barsten. Benieuwd wat daar zal uitkomen.

Ook wie van lekker eten en drinken houdt is hier op zijn plaats. De talrijke restaurants en cafés bieden voor ieder wat wils.

De organisatie van de Brussels Beer Challenge kijkt er volop naar uit om in het najaar de BBC-tenten in Eupen op te slaan en wederom een schitterende editie te organiseren. Men verwacht de kaap van 2000 inschrijvingen te ronden en verder door te groeien in de vaart van de bier competities.

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door BeComev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.

Lees ook

Bier beoordelen tijdens Brussels Beer Challenge De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel. Sindsdien veranderde het event regelmatig van locatie en groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld.

De Brussels Beer Challenge vindt dit jaar plaats van 31 oktober t/m 3 november.

Doelstellingen BBC

- De promotie van de biercultuur.

- Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder professionele brouwers.

- Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument.

- Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers