Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bruut Bier in zee met Calamity Jane

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bruut Bier in zee met Calamity Jane

03 november 2021 om 16:30

Bruut Bier uit Amsterdam wil ver weg blijven van stereotiepe - vaak op mannen gerichte - bierreclame. Daarom zijn zij in zee gegaan met het creatieve bureau Calamity Jane.

Calamity Jane met Bruut Bier
Bruut Bier logo
Bieren van Bruut

Bruut Bier x Calamity Jane

Bruut Bier en Calamity Jane samenwerking Calamity Jane, het bureau dat dit voorjaar de reclamewereld opschudde door zich hard te maken voor een andere rol van vrouwen in advertising, voegt Bruut Bier toe aan haar klantenbestand. Voor Calamity Jane, een DEI (diversity, equity and inclusion)-agency dat gespecialiseerd is in unstereotyping, een mooie kans om onstereotiep werk te maken.

Van Bruut mag het allemaal wel wat meer brutaal, origineel en tegendraads’, zegt Sander van Engelen van Bruut Bier. ‘Als biermerk willen we ver wegblijven bij stereotiepe – vaak op mannen gerichte – bierreclame. Calamity Jane gaat voor ons die vertaalslag maken en onze Tripel Gajes op taboedoorbrekende wijze in de kijker spelen. Want liefde voor bier is universeel. En Bruut is voor iedereen.

Lees ook

Niet alleen werk voor vrouwen

Geerke Catshoek van Calamity Jane geeft aan dat ze, samen met medeoprichter Kiona de Vries, ‘heel graag’ een biermerk als klant wilden. ‘Want we zijn dan wel een bureau dat bestaat uit vrouwelijke creatives, we maken niet alleen werk voor vrouwen. We willen niet bekend staan als “die lippenstift en maandverband-tent”. Dus Bruut is een perfecte klant voor ons.’

Bruut Bier groeit hard. Het craftbier is te koop bij geselecteerde filialen van Jumbo en Coop en ligt sinds deze herfst bij Albert Heijn. Hun Tripel Gajes won dit jaar voor de vierde keer op een rij zilver in de Dutch Beer Challenge en werd in 2016 uitgeroepen tot het beste bier van Nederland. Bezoek de website van Bruut Bier voor meer informatie.

Bruut bierflesjes op een rij