Brouwerij Bruut Bier

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Cruquiusweg 83 D
Postcode
1019AT
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Bruut Bier

Brouwerij Bruut Bier in het nieuws

Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2019 geopend

Nederlandse winnaars: Brussels Beer Challenge 2018

Winnaars Dutch Beer Challenge 2018

Achtergrond informatie

Bruut brouwerij en proeflokaal

Bruut is een nanobrouwerij in Amsterdam. Bij de brouwerij draait alles om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. Grenzeloos enthousiasme en passie voor speciaalbier staan voorop in de bedrijfsvoering. Zij brouwden in eerste instantie als huurbrouwer, maar hebben sinds 2018 een eigen nanobrouwerij / proeflokaal aan de Cruquiusweg in Amsterdam.

In 2014 hebben de brouwers voor het eerst eigen recepten in het 'groot' gebrouwen. Dit deden zij bij brouwerij De Praght. Daar hebben de brouwers ook geleerd hoe ze de installaties van een microbrouwerij zelfstandig bedienen.

Wat maakt het Bruut?

Bruut onderscheidt zich met relatief droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. hun bieren zijn extreem lekker en verleidelijk. Beheerst en vernieuwend tegelijk.

Duurzaam

Duurzaam en met aandacht, dat is volgens Bierbrouwerij Bruut dé manier om goed bier te brouwen. Ze vinden dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Al hun recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. Daarnaast brouwen ze het liefst met biologisch geteelde granen die ze dan zoveel mogelijk van agrariërs uit de nabije omgeving kopen. De brouwerij in Amsterdam voorziet straks in eigen energie, opgewekt op eigen dak of elders, en zal nagenoeg geen emissie noch afval kennen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.