Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bruut Bier | Bierbrouwerij in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bruut Bier

Brouwerij Bruut Bier is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Bieren van Bruut
Bruut Bier logo
Bruut header image

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Bruut Bier

Brouwerij Bruut Bier heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Bruut Bier!
 • Bruut Gajes - Tripel - 8%

  Gajes is een stevige, hoppige tripel met een zuiver-bitter citrusprofiel. De body is medium. Deze Tripel van Brouwerij Bruut is vooral niet te zoet, in de afdronk is aan Gajes een bovengemiddelde bitterheid meegegeven. Het bier is fris, niet te zoet, en met een mooie gebalanceerde bitterheid in de afdronk.

 • Bruut Pink Pogo - Blond - 6%

  Pink Pogo bier heeft een heerlijke frisse citrusgeur en -smaak, dankzij de toevoeging van de schil. Deze schil bevat een geurige olie die is opgelost in een alcoholhoudende vloeistof, waardoor de smaak goed tot zijn recht komt. Daarnaast zijn er ook drie soorten Amerikaanse hop met citrusachtige smaken toegevoegd, waardoor het bier nog meer grapefruitsmaak krijgt. Het resultaat is een verfrissend bier met een heerlijke citrusachtige smaak.

 • Bruut Saison - Saison - 5,5%

  Saison is  een licht, lichtzurig, droog en stevig gehopt seizoensbier dat traditioneel tijdens de winterperiode op Belgische boerderijen in de provincie Henegouwen gebrouwen werd.

 • Bruut Eigenweiss - Wit - 5,5%

  Eigenweiss is een witbier waarbij de smaakversterkers: koriander, limoen en sereh (citroengas) zijn toegepast. Deze combinatie zorgt voor een mild-bittere frisse citrus smaak.

 • Bruut Wazig - India Pale Ale - 5%

  Wazig van Bruut Bier wordt gebrouwen met een flinke hoeveelheid aromahop (75 kilo op 40 hectoliter bier) en geen bitterhop. Wazig heeft daardoor een indrukwekkend fruitig aroma en een soepele aangename afdronk.

  Achtergrond informatie

  Bruut brouwerij en proeflokaal

  Bruut is een nanobrouwerij in Amsterdam. Bij de brouwerij draait alles om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. Grenzeloos enthousiasme en passie voor speciaalbier staan voorop in de bedrijfsvoering. Zij brouwden in eerste instantie als huurbrouwer, maar hebben sinds 2018 een eigen nanobrouwerij / proeflokaal aan de Cruquiusweg in Amsterdam.

  Lees ook

  In 2014 hebben de brouwers voor het eerst eigen recepten in het 'groot' gebrouwen. Dit deden zij bij brouwerij De Praght. Daar hebben de brouwers ook geleerd hoe ze de installaties van een microbrouwerij zelfstandig bedienen.

  Wat maakt het Bruut?

  Bruut onderscheidt zich met relatief droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. hun bieren zijn extreem lekker en verleidelijk. Beheerst en vernieuwend tegelijk.

  Duurzaam

  Duurzaam en met aandacht, dat is volgens Bierbrouwerij Bruut dé manier om goed bier te brouwen. Ze vinden dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Al hun recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. Daarnaast brouwen ze het liefst met biologisch geteelde granen die ze dan zoveel mogelijk van agrariërs uit de nabije omgeving kopen. De brouwerij in Amsterdam voorziet straks in eigen energie, opgewekt op eigen dak of elders, en zal nagenoeg geen emissie noch afval kennen.

  Brouwerij Bruut Bier in het nieuws

  Cookie instellingen