Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Buckler lul | Youp van 't Hek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Buckler lul

01 september 2011 om 10:23

Buckler is een alcoholarm bier dat op 31 december 1989 door cabaretier Youp van 't Hek tijdens zijn oudejaarsconference werd afgezeken. Bekijk het befaamde fragment waar de term 'Bucklerlul' door ontstond.

buckler bier

In de oudejaarsconference van 31 december 1989 deed Youp van 't Hek onder meer de volgende uitspraken:

Buckler, dat kent u toch wel? Dat is dat gereformeerde bier. Buckler-drinkers, daar heb ik een hekel aan. Van die lullen van een jaar of 40 die naast je in het café staan met hun autosleutels. Rot eens op, jongen, ik sta hier een beetje bezopen te worden. Ga weg gek! Ga in de kerk zuipen, idioot. Zuip dan niet, idioot!

Lees ook

Heb je alweer het probleem: wat is een gewone man? Nou in dit geval bedoel ik zo'n Hollandse eikel, zo'n lul, zo'n Buckler-drinker, zo'n type die je d'r van verdenkt dat hij zijn eigen caravan trekt, zo'n grensrechter.

Buckler werd in 1988 in Nederland geïntroduceerd en door eigenaar Heineken in 1993 van de markt gehaald. In onderstaande video een analyse van de avond van de oudejaarsconference en de gevolgen voor Buckler bier. Zo zou het Buckler debacle Heineken 400 miljoen euro gekost hebben!

Cookie instellingen