Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Budelse Brouwerij | Predicaat Hofleverancier toegekend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Budelse Brouwerij onderscheiden met Predicaat Hofleverancier

17 december 2020 om 11:05

De Budelse Brouwerij bestaat dit jaar 150 jaar. Als kroon op dit prachtige jubileum werd aan de vierde generatie van de familiebrouwerij het predicaat Hoflevarancier uitgereikt.

Budels predicaat hofleverancier
Budels header image
Budels logo

Budelse is hofleverancier

Aan de Budelse Brouwerij is bij Koninklijke Beschikking het predicaat Hofleverancier toegekend.Namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte de Burgemeester van de Gemeente Cranendonck, de heer F.A.P. van Kessel op donderdag 10 december 2020 het predicaat ‘Hofleverancier’ uit aan de Budelse Brouwerij. De vierde generatie van de brouwersfamilie, Gerard, Harry en Carine Arts nam het predicaat in ontvangst

Predicaat Hofleverancier

Budels 150 jaar Het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” wordt door de Koning, na uitgebreid onderzoek, persoonlijk toegekend.

Lees ook

Kleine en middelgrote ondernemingen die minstens honderd jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in hun regio, kunnen hiervoor in aanmerking komen. Daarbij dient de bedrijfsvoering onberispelijk te zijn. Een van de andere voorwaarden is dat het bedrijf en de leden van de direc tie te goede naam en faam bekend staan én van onbesproken gedrag zijn.

Budelse Brouwerij B.V.

De Budelse Brouwerij is opgericht in 1870 door Gerardus Arts onder de naam Brouwerij de Hoop. Anno 2020 is de brouwerij nog steeds gevestigd op dezelfde locatie als waar deze is opgericht, in het centrum van Budel. Qua bierassortiment en de wijze waarop de bieren worden gebrouwen, vervult de Budelse Brouwerij een voortrekkersrol. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron.

Het assortiment is gevarieerd en biedt een passend bier voor ieder moment. Naast het traditionele Budels Pilsener, het paradepaardje van de Budelse Brouwerij, presenteert de brouwerij een keur aan speciaalbieren en seiz oensbieren. Ook biedt de brouwerij een gamma aan biologische en alcoholvrije bieren, welke landelijk in de natuurvoedingswinkels verkrijgbaar zijn.

Waardering

De toekenning van het predicaat Hofleverancier beschouwt de familie Arts als een mijlpaal in he t bestaan van de brouwerij: “Een blijk van waardering voor iedereen die in de afgelopen 150 jaar een bijdrage leverde aan de Budelse Brouwerij en een hommage aan drie generaties Arts die ons zijn voorgegaan” .