Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Budelse Brouwerij B.V.

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Budelse Brouwerij B.V.

Budelse Brouwerij B.V. is een bierbrouwerij uit Budel (Nederland) die is opgericht in 1870. Deze brouwerij heeft 21 bieren in het assortiment.

Budels header image
Budels Radler
Budels Batavier - Volgens familie traditie gebrouwen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Budelse Brouwerij B.V.

Budelse Brouwerij B.V. heeft 21 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Budelse Brouwerij B.V.!
 • Budels Witte Parel - Wit - 5%

  De koriander en de citrusschillen bepalen de aangename fruitige geur en de fijne verfrissende zachte smaak van de Witte Parel.

 • Budels Herfstbock - Bock - 6%

  Budels Herfstbock heeft een stevige robuuste moutsmaak met een tint van donkere chocolade en heeft een bittere afdronk. Het bier is goed te combineren met chocolademousse.

 • Budels Zware Dobber - Blond - 8,5%

  Budels Zware Dobber is een verrassend fris bier met een klein zoetje. Het heeft een robuuste en stevige afdronk.

 • Budels Capucijn - Dubbel - 6,5%

  Zoet met een lichte chocolade smaak. Erg lekker bij desserts.

 • Budels Malt 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Budels Malt 0.0% is een heerlijk alcoholvrij biertje. Budels Malt 0.0% komt aardig in de buurt van een echt pilsje. Dit is een prima alternatief voor bier met alcohol. De milde hopgave en het zachte brouwwater zorgen voor een fijne afdronk.

 • Budels Pilsener - Pils - 5%

  Budels Pilsener is een traditioneel pilsener bier met een elegante geur en een uitermate frisse, zachte en aangename smaak.

 • Budels Weizen - Weizen - 5%

  De Weissbiergist van Budels Weizen is bepalend voor de aangename, fruitige geur.  Het is een heerlijk fris bier met een zachte afdronk.

 • Budels Hopped 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Budels Hopped 0.0% is een smaakvol alcoholvrij speciaalbier, met een fris en subtiel hoppig karakter. Dit bier is 'gedryhopped' met amarillo hop wat deze pale ale een een frisse geur en citrus aroma's meegeeft. 

Achtergrond informatie

HISTORIE SINDS 1870

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. Opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Een naam die hij koos ‘in de hoop dat alles goed zal gaan’. Inmiddels leiden wij, de vierde generatie van de familie Arts, met veel liefde voor het brouwersvak, de brouwerij. 

Het symbool van ‘De Hoop’, het anker, siert het logo van de brouwerij en is voor ons van grote waarde. Het staat voor ‘hoop’, maar ook voor een ontdekkingstocht: proeven van het leven en genieten van de mooie momenten. Een heerlijk gevoel dat we graag met iedereen willen delen. Ontdek de wereld van Budels en geniet van onze smaakvolle en karakteristieke bieren!

AMBACHTELIJKE BROUWKUNST

Traditie en ambacht vormen, in combinatie met innovatie, de solide basis voor onze brouwkunst. Door het samenspel van vakmanschap en vrijheid kunnen wij onze bieren naar eigen smaak en inzicht brouwen. Als onafhankelijke brouwerij hebben wij het gehele traject in eigen handen. Startend met het selecteren van de beste graan- en hopsoorten en eindigend met het ultieme hoogtepunt: “Genieten van een lekker glas Budels Bier”.

DUURZAAM VAN BINNENUIT

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk verbonden met de Budelse Brouwerij. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. De tien Biologische Bieren van Budels dragen het EKO keurmerk en zijn Skal gecertificeerd.

Lees ook

ONTDEK DE 18 SMAAKVOLLE BIEREN VAN BUDELS

Als brouwerij met een lange brouwhistorie van pilsener bier, zijn wij meester in het brouwen van het lekkerste pilsener: “Budels Pilsener”. Ambachtelijk gebrouwen volgens onze geheime familiereceptuur en meerdere malen bekroond met een gouden medaille. Door de jaren heen is ons assortiment uitgegroeid naar 18 Budelse Bieren, waarvan 10 biologische en 3 alcoholvrije bieren. Ieder bier heeft haar eigen receptuur, gebrouwen volgens de inzichten en het pure vakmanschap van onze meesterbrouwer Gerard Arts.

Hierdoor onderscheidt ieder Budels Bier zich door een eigen, unieke en zuivere smaak. Voor de echte bierliefhebber zoals jij, vormt ons veelzijdige en smaakvolle assortiment de basis voor een ontdekkingstocht: een reis waarin je op bijzondere momenten kan genieten van jouw favoriete “Budels”. Ontdek Budels en Geniet!

18 Budelse bieren

het gehele jaar verkrijgbaar: Budels pilsener, Budels Bio pilsener, Budels Malt 0,0%, Budels Malty 0,0% Dark, Budels Weizen, Budels Witte Parel, Budels Honing, Budels Radler, Budels Radler 0,0%, Budels Oud Bruin, Budels Capucijn, Budels Kolos, Budels Zware Dobber, Budels Batavier, Budels Goudblond, Budels Blond 4,7%. 2 Seizoensbieren: Budels Lentebock,  Budels Herfstbock

3 Alcoholvrije Bieren: Budels Malt 0,0%, Budels Malty 0,0% Dark, Budels Radler 0,0%

10 Biologische Bieren: Budels Bio pilsener, Budels Malt 0,0%, Budels Malty 0,0% Dark, Budels Weizen, Budels Witte Parel, Budels Honing, Budels Radler, Budels Radler 0,0%, Budels Zware Dobber, Budels Blond 4,7%.
 

Budelse Brouwerij B.V. in het nieuws