Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Budweiser Budvar in nieuw jasje gestoken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Budweiser Budvar in nieuw jasje gestoken

24 juli 2020 om 15:09

Het Tsjechische bier Budweiser Budvar (niet te verwarren met het Amerikaanse Budweiser) is in een nieuw jasje gestoken. Het iconische Tsjechische bier is na tien jaar ‘in het nieuw’ gestoken: traditie ontmoet visie.

Flesje Budweiser Budvar in Praag
Budweiser Budvar logo
Budweiser Budvar

Budweiser Budvar

Budweiser Budvar, het iconische Tsjechische biermerk uit ?eské Bud?jovice in Zuid-Bohemen, heeft de nieuwe internationale uitstraling voor haar flessen en blikken onthuld. In deze uitstraling komen klassieke stilistische ideeën samen zoals de kleuren van de Tsjechische vlag en beeldbepalende elementen die in het rijke verleden van de brouwerij op haar etiketten zijn gebruikt.

Budweiser Budvar Het onmiskenbaar ‘vintage’ logo wordt nu bekroond door het klassieke rozet van de stad Ceské Budejovice (ook bekend onder de Duitstalige naam Budweis), waar elke druppel Budweiser Budvar tot op de dag van vandaag gebrouwen wordt.

Daarnaast wordt nadrukkelijk verwezen naar de lokaal geteelde ingrediënten die gedurende de 125-jarige geschiedenis van de brouwerij ongewijzigd bleven: Saaz hopbloemen, afkomstig uit de beroemde hopregio Žatec, en de fijnste Moravische brouwgerst. Ook het zachte bronwater, opgepompt uit een 300 meter onder de brouwerij gelegen bron en zeker 10.000 jaar oud, wordt op de etiket geëerd.

Lees ook

Eigendom van de Tsjechische Republiek

Trots wordt vermeld dat de brouwerij eigendom is van de Tsjechische Republiek. Hiermee wordt het onafhankelijke karakter van de brouwerij gevierd; tevens wordt benadrukt dat daardoor de integriteit van het bier wordt gewaarborgd. Daar er geen mondiaal concern aan de touwtjes trekt kunnen de brouwmeesters de tradities van hun voorvaderen levend houden: het gebruik van hoogwaardige, traditionele ingrediënten en het maandenlange rijpingsproces in de kelders van de brouwerij. Dit rijpingsproces is in hoge mate smaakbepalend, en Budweiser Budvar mag langer rijpen dan de meeste andere bieren ter wereld.

De onafhankelijke geest, de reputatie als excellente brouwerij en de positie die de brouwerij inneemt als ‘nationale brouwerij van Tsjechië’ staan centraal in dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van Budweiser Budvar. Daarbij past de nieuwe, wereldwijde, campagne ‘Greetings from the Republic of Beer’: in de Tsjechische Republiek wordt meer bier geconsumeerd per hoofd van de bevolking dan in enig ander land. De brouwkunst is al eeuwenlang volledig verweven met de Tsjechische cultuur en het dagelijkse leven, waarin het bierlokaal en de brouwerij een centrale plaats innemen.

Bier&cO Naast het gebruik van lokaal geteelde ingrediënten, waarmee lokale boeren en telers worden ondersteund, ondersteunt Budweiser Budvar de cultuur van kleine, lokale brouwerijen door haar kennis, ingrediënten en passie met hen te delen. Zo komen ‘het nieuwe jasje’ en de nieuwe campagne samen in het vieren van de Tsjechische Republiek als het unieke en bruisende paradijs voor bierliefhebbers. Ook wordt getoond hoezeer de brouwkunst nog steeds het kloppend hart van de Tsjechische cultuur en geschiedenis is. Als ‘de nationale brouwerij van Tsjechië’ is het de visie van Budweiser Budvar dat dit verhaal met de wereld gedeeld moet worden.