Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Café Blek wint eerste fust Geniet & Geef 2014

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Café Blek wint eerste fust Geniet & Geef 2014

26 augustus 2014 om 15:58

Café Blek heeft het eerste fust Geniet & Geef 2014 gewonnen en mag donderdag 4 september het eerste fust aanslaan.

Geniet & Geef is een fundraise actie voor de stichting KiKa.

Geniet & Geef
De Koningshoeven brouwerij
La Trappe Trappist logo

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het proeflokaal van Bierbrouwerij de Koningshoeven heeft Art Rooijakkers, onder meer bekend van ‘Wie is de Mol?’, afgelopen maandag 25 augustus de loting verricht van het eerste fust Geniet & Geef bier 2014. De gelukkige winnaar was café Blek uit Amsterdam (Waalstraat 48).

Café Blek slaat eerste fust aan

Geen en geniet bier van de Koningshoeve Met het aanslaan van het fust in zijn café geeft Sjoerd Blekman op 4 september stipt om 18:00 uur het startsein voor de landelijke kick-off van de Geniet & Geef actie 2014. Geniet & Geef is een fundraiser van de Nederlandse horeca voor KiKa. Tevens zal op dit moment het totaal ingezamelde bedrag bekend gemaakt worden. De afgelopen twee edities brachten totaal ruim €110.000 euro op.

Geld inzamelen voor KiKa

De tomeloze inzet en het enthousiasme van de deelnemende cafés belooft veel goeds. Rooijakkers: ‘Het is mooi om te zien dat de actie zoveel mensen op de been brengt. Ik weet zeker dat we dit terug gaan zien in de opbrengst. Want daar gaat het uiteindelijk om: zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa om kinderen met kanker een kans te geven. Het voelt goed dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren.’

Lees ook

Blekman van café Blek: ‘Natuurlijk is het erg leuk dat ik heb gewonnen, het is een mooie kans nog meer geld op te halen voor Geniet & Geef en KiKa. En ik zal het Geniet & Geef bier met een brede glimlach tappen, ik weet zeker dat mijn gasten het lekker vinden.

De verloting vond plaats in het proeflokaal van Bierbrouwerij de Koningshoeven, trotse brouwer van het speciale Geniet & Geef bier van dit jaar. Directeur Thijs Thijssen: ‘De grote opkomst tijdens de verloting van het eerste fust laat wel zien dat de actie leeft binnen de Nederlandse horeca.’

Geniet & Geef

Geniet & Geef is een initiatief van Bier&cO. Deelnemende horeca ondernemers uit het hele land nemen fusten van het speciale Geniet & Geef bier af en verkopen het vanaf 4 september vanaf 18.00 uur in hun café. De opbrengst komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa. Na twee edities heeft de actie in totaal al ruim €110.000,- euro opgeleverd.

76 hectoliter Geniet & Geef bier

Speciaal voor de actie brouwt Bierbrouwerij de Koningshoeven 76 hectoliter van het exclusieve Geniet & Geef bier. Dat is evenveel als het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. De stichting jaar te kunnen verhogen.

Kijk voor meer informatie over Geniet & Geef op www.genietengeef.nl. En drink zelf ook een biertje voor KiKa, kijk op http://www.genietengeef.nl/deelnemende-cafes voor de deelnemende cafés in jouw buurt.

Cookie instellingen