Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ChocOBeer: pralines met bier vulling

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ChocOBeer: pralines met bier vulling

24 april 2013 om 11:43

Een chocolatier uit het Belgische Moen heeft een praline gemaakt met een vulling van bier. Dirk Naert is de eerste chocolatier die dit is gelukt. Voor de vulling koos hij voor bier van Brouwerij Bockor uit Bellegem (België). 

ChocOBeer pralines
OMER. Traditional Blond bier
Brouwerij Bockor

Idee

Het idee van de praline gevuld met bier kwam na een harde werkdag. Dirk Naert zat in zijn stoel een Omer biertje van de Bockor brouwerij te drinken toen het idee hem te binnen schoot om de twee producten te combineren. "Ik wist meteen dat het een gat in de markt was."

Lastige productie

De volgende werkdag is hij direct met een krat Omer naar zijn atelier gegaan. Hij heeft twee maanden nodig gehad voor zijn nieuwe creatie ChocOBeer. Al was de productie volgens hem niet eenvoudig: "De smaak op punt krijgen, kostte veel tijd. Ik heb ook moeten zoeken naar een manier om de pralines lang houdbaar te maken. Je kan ze een jaar lang bewaren." Aldus Dirk Neart.

Lees ook

Vier soorten

Voorlopig zullen er vier soorten pralines (allemaal met bier van Brouwerij Bockor) verkrijgbaar zijn: pralines met Omer, Kriek Max, Framboise Max en Vanderghinste Oud Bruin.

Ze zijn verkrijgbaar in de winkel van Dirk Naert en zijn vrouw Mieke Vandenberghe maar geïnteresseerde bakkerijen en chocoladewinkels kunnen de pralines ook aankopen.