ChocOBeer: pralines met bier vulling

ChocOBeer pralines

24 april 2013 om 11:43
Bierproducten

Een chocolatier uit het Belgische Moen heeft een praline gemaakt met een vulling van bier. Dirk Naert is de eerste chocolatier die dit is gelukt. Voor de vulling koos hij voor bier van Brouwerij Bockor uit Bellegem (België). 

Idee

Het idee van de praline gevuld met bier kwam na een harde werkdag. Dirk Naert zat in zijn stoel een Omer biertje van de Bockor brouwerij te drinken toen het idee hem te binnen schoot om de twee producten te combineren. "Ik wist meteen dat het een gat in de markt was."

Lastige productie

De volgende werkdag is hij direct met een krat Omer naar zijn atelier gegaan. Hij heeft twee maanden nodig gehad voor zijn nieuwe creatie ChocOBeer. Al was de productie volgens hem niet eenvoudig: "De smaak op punt krijgen, kostte veel tijd. Ik heb ook moeten zoeken naar een manier om de pralines lang houdbaar te maken. Je kan ze een jaar lang bewaren." Aldus Dirk Neart.

Vier soorten

Voorlopig zullen er vier soorten pralines (allemaal met bier van Brouwerij Bockor) verkrijgbaar zijn: pralines met Omer, Kriek Max, Framboise Max en Vanderghinste Oud Bruin.

Ze zijn verkrijgbaar in de winkel van Dirk Naert en zijn vrouw Mieke Vandenberghe maar geïnteresseerde bakkerijen en chocoladewinkels kunnen de pralines ook aankopen. 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Agnes Fonderie (gast) op 30-05-2014 om 00:28:46

Hallo , ik heb dit weekend een doosje met jullie bierpralines gekregen.Ik lees hier dat je ze een jaar lang kan bewaren. Ik dacht het niet. Ze zijn zo onmenselijk LEKKER dat IK ze zelfs geen week lang kan behouden.Ik ga zo spoedig mogelijk op zoek naar een winkel in Leuven of Tienen waar ze verkocht worden. Proficiat voor jullie heerlijk product.

Reclame van Heineken Pilsener

The Tutorial
Heineken heeft de nieuwe Formule 1 commercial 'The Tutorial' uitgebracht, met voormalig F1-coureur David Coulthard in de hoofdrol.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties