Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Cinema Brewers brouwen Brimstone bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Cinema Brewers brouwen Brimstone bier

02 January 2017 om 14:36

Cinema Brewers heeft opnieuw een bier gebrouwen geïnspireerd op een film.

Na klassiekers als Pulp Fiction, Back to the Future en King Kong nu ook Martin Koolhovens alom geprezen western Brimtone naar bier ‘vertaald’.

Brimstone bier
Cinema brewers header
Brouwerij de Molen logo tot 2022

Cinema Brewers Een duistere thriller met een bezeten dominee, bloed, heel veel bloed, Guy Pearce, Carice van Houten, en de onschuld van een glaasje limonade – korter laat het nieuwe biertje van de Cinema Brewers zich niet samenvatten. Want inderdaad, dat zijn de ingrediënten van de film Brimstone die terugkomen in het bier Brimstone: een American Amber Ale met bloedsinasappel, citra hoppen en Australische hoppen.

Brimstone film

In de duistere western Brimstone komt het leven van de jonge Liz, en dat van haar gezin op het spel te staan wanneer een huiveringwekkende dominee haar pad kruist. Met o.a. Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Kit Harington en Carice van Houten.

De regie is in handen van Martin Koolhoven, die eerder grote successen boekte met films als Oorlogswinter en Het Schnnitzelparadijs. ‘Het is echt geweldig lekker bier! De makers hebben echt een smaak gevonden die bij de film past.’, aldus regisseur Martin Koolhoven die het biertje vers uit de brouwerij kreeg te proeven.

Lees ook

Brimstone bier

Cinema Brewers: Brimstone De bloedsinasappel in het bier Brimstone verwijst naar het bloed dat rijkelijk vloeit in de film. De Australische hoppen zijn een saluut aan de Australische acteur Guy Pearce en de citra hoppen zijn een verwijzing naar de onschuld van een glaasje limonade. Dit bier is gebrouwen bij Brouwerij de Molen in Bodegraven.

Zoals bij alle biertjes van de Cinema Brewers gaat ook van het Brimstone bier een deel van de opbrengst naar het Cinema Brewers Film Fund. Het Cinema Brewers Film Fund werd een klein jaar geleden tijdens het Filmfestival van Berlijn gelanceerd en komt ten goede aan nieuw filmtalent. Winnaar van de Cinema Brewers Film Fund Award 2016 was Ena Sendijarevic met haar korte film Import.

Het etiket van het biertje werd dit keer ontworpen door kunstenares Katinka Lampe. Het Cinema Brewers’ Brimstone bier zal tijdens de Nederlandse première van de film op 9 januari aanstaande in het Amsterdamse Tuschinski filmtheater worden gelanceerd. De film Brimstone is vanaf 12 januari in bioscopen door het hele land te zien. Ook het bier is door het hele land verkrijgbaar.