Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Commercial van Kronenburg 1664 is verboden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Commercial van Kronenbourg 1664 is verboden

17 februari 2014 om 16:02

De Engelse commercial van Kronenbourg 1664 is door de ASA (Advertising Standards Authority) verboden verklaard. Zij vinden dat er in de spot misleidend gedrag wordt vertoond.

Kronenbourg 1664
Heineken Experience
Kronenbourg Logo

De Britse commercial waarin voetbal icoon Eric Cantona het bier Kronenbourg 1664 aanprijst is verboden verklaard. De spot gaat over het ''geweldige leven'' van de hop boeren, waarin de boeren mooie auto's rijden, in grote huizen wonen en knappe vrouwen hebben. Met andere woorden leiden ze het leven van een profvoetballer.

ASA verbied de commercial

De commercial is door de ASA (Advertising Standards Authority) misleidend bevonden door de zin: ''Als u ergens een beter Frans bier kunt vinden, dan eten wij onze baretten op''. De suggestie dat het om een Frans bier zou gaan, terwijl het het bier in Manchester (Engeland) door Heineken wordt gebrouwen, wordt niet geaccepteerd.

Lees ook

Reactie Heineken

Volgens Heineken is de commercial bedacht om het bier z'n Franse erfgoed en ingrediënten te benadrukken. Ook zeggen ze in een reactie de reclame niet misleidend te vinden, omdat er in kleine letters wordt vermeld: ''In Engeland gebrouwen''.

Bekijk hieronder de verboden commercial