Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Commotie rondom nieuwe Heineken Light commercial

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Commotie rondom nieuwe Heineken Light commercial

27 maart 2018 om 12:30

Het Nederlandse biermerk Heineken krijgt sinds kort bijzonder veel kritiek te verduren. De nieuwste reclamespot over de Heineken Light zou volgens velen namelijk racistisch zijn. Ondertussen heeft de brouwerij al zijn excuses aangeboden en de reclame verwijderd. De commercial is nog wel te bekijken op onze site.

Heineken Light commercial
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

De Heineken Light commercial

De reclamespot was tijdelijk te zien in zowel de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland als Australië. Het moest de Heineken Light aanprijzen, een speciale variant van het bier die amper 99 calorieën bevat. In plaats daarvan viel de clip voornamelijk op door het "racisme" dat volgens velen in de clip is geslopen.

De commercial voor Heineken Light toont een barman die een aarzelende vrouw aan het einde van de bar spot met een verrekijker. Het light biertje dat hij serveert glijdt eerst langs een zwarte vrouw en een zwarte muzikant voordat het flesje belandt bij de vrouw die de barman in het vizier had. Als de vrouw het biertje tot zich neemt volgt de leus ’Soms is light beter’. Heineken Light commercial 2018

Kritiek rondom de Heineken comercial

De heisa ontstond voornamelijk nadat de wereldberoemde artiest Chance The Rapper het probleem met de reclamespot aankaartte. Via een bericht op Twitter gaf hij duidelijk te kennen dat hij niet blij was met de video. "Ik denk dat sommige bedrijven met opzet racistische advertenties delen om meer bekeken te worden", stelde hij onder meer. "De ‘sometimes, lighter is better’ commercial is vreselijk racistisch."

De artiest roept niet op tot een boycot van het biertje. "žIk merk gewoon hoe vaak het gebeurt en ik vermoed dat ze hiermee consumenten en twitteraars willen ophitsen. Ik wilde er niet over twitteren, maar dit is zó slecht dat ik niet anders kan."

Commotie rondom Heineken Light commercial

Lees ook

Bekijk hier de Heineken Light commercial.