Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Cornet Smoked officieel gelanceerd | Rokerig blond bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Cornet Smoked officieel gelanceerd

28 september 2020 om 15:50

Cornet Smoked is vanmiddag officieel gelanceerd in Antwerpen. Het nieuwe bier van Royal Swinkels Family Brewers onderscheidt zich met een subtiele rooksmaak en een uniek 'serving ritual'.

Cornet Smoked flesje en glas op een tafel omhult door rook
Cornet Smoked wordt ingeschonken nadat er rook in het glas is geblazen
Cornet Smoked glas en flesje op eikenhout omhult door rook

Cornet Smoked

Met Cornet Oaked dat in 2014 werd gelanceerd was Brouwerij de Hoorn creatief met het toevoegen van hout tijdens het brouwproces. Met deze techniek introduceerden zij destijds een nieuwe smaakbeleving in het bier. Het zwaar blond bier heeft vanmiddag een broertje gekregen, want in Antwerpen werd Cornet Smoked gelanceerd. 

Voor Cornet Smoked worden de houtsnippers gerookt en vervolgens toegevoegd tijdens het brouwproces. Naast dat dit ingrediënt zorgt voor een licht rokerige smaak hebben de brouwers van De Hoorn ook gekozen voor turfmout, waarmee een lichte peated smaak wordt bereikt. Het is uiteindelijk een volmondig, maar doordrinkbaar bier geworden met een extra smaakbeleving.

Lees ook

Cornet Smoked Serving ritual

Serving Ritual

Gebaseerd op het serveren met rook in restaurants (fine dining) en ook in de cocktailwereld is er voor Cornet Smoked een uniek serving ritual ontwikkeld. Met een smoke gun wordt er rook in het glas geblazen, waarna het bier erbij wordt geschonken. Bij geselecteerde horeca wordt je Cornet Smoked dus naar je toe gebracht met rook in het glas. Hiermee wordt bij het bestellen van dit bier een totaalbeleving bereikt waarbij nog meer zintuigen van consumenten worden geprikkeld. 

Bekijk de presentatie van het nieuwe Cornet bier bij Restaurant Zilte (**) in Antwerpen.