Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Cornet | Speciaalbieren gebrouwen met eikenhouten snippers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Cornet

Cornet is een biermerk van Brouwerij de Hoorn uit België. Deze blonde bieren hebben een kenmerkende smaak, doordat er eikenhouten snipper zijn gebruikt tijdens het brouwproces. 

Cornet Smoked glas en flesje op eikenhout omhult door rook
Viki Geunes twee sterren chef schenkt Cornet
Cornet Oaked alcoholvrij flesje en glas in kistje

Achtergrond Informatie

Cornet bieren worden gebrouwen door Brouwerij de Hoorn in Steenhuffel. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Cornet bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Het eerste Cornet bier dat op de markt kwam was Cornet Oaked in 2014. Het bier wist verschillende speciaalbierliefhebbers te verrassen door het bijzondere procedé, waarbij eikenhouten snippers worden gebruikt. 

Alle Cornet merken

 • Cornet Alcohol-free - Alcoholarm - 0,3%

  Cornet alcoholfree is een alcoholarm speciaalbier dat 0,3% alcohol bevat. Proef de volmondige warme smaak en unieke vanilletoets, die een resultaat zijn van snippers eikenhout die toegevoegd worden tijdens het brouwen, maar dan met heel weinig alcohol. 

 • Cornet Oaked - Blond - 8,5%

  Cornet is een krachtig, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Proef de volmondige warme smaak en unieke vanilletoets, resultaat van snippers eikenhout die toegevoegd worden tijdens het brouwen. Geniet van de lange afdronk met zachte bitterheid. Een bier voor ridders van de goede smaak.

 • Cornet Smoked - Blond - 8,5%

  Cornet Smoked is een bovengistend blond bier dat zich onderscheidt door een subtiele rokerige smaak. Deze smaak wordt bereikt door gerookte eikenhouten snippers toe te voegen tijdens het brouwproces, waardoor de smaken uit het hout in het bier trekken. Ook zit er een peated smaak in het bier die is ontstaan door gebruik van turfmout.

Bekijk alle biermerken.

Reclames van Cornet

Bekijk alle bierreclames.

Nieuws over Cornet

 • Royal Swinkels scoort op eerste Untappd Community Awards

  Royal Swinkels heeft verschillende awards binnengesleept tijdens de allerereerste Untappd Community Awards.

  18 mrt 2024 bij Nieuws

 • Royal Swinkels Family Brewers investeert verder in groei

  Royal Swinkels Family Brewers investeerde in 2022 voor 136 miljoen euro in groei en de circulariteitscore van de brouwerij is gestegen naar 59 procent.

  21 apr 2023 bij Nieuws

 • Brouwerijen Rodenbach en Cornet lanceren kroketten

  De Rodenbach garnalenkroket en Cornet kaaskroket zijn gelanceerd door de brouwers. Met de lancering worden Belgische eet- én Belgische biercultuur verenigd.

  9 nov 2022 bij Nieuws

 • Twee Rodenbach bieren beste ter wereld binnen hun stijl

  Brouwerij Rodenbach heeft volgens de jury van de  World Beer Awards 2021 twee beste bieren ter wereld binnen een bierstijl in huis. Rodenbach Grand Cru is 'World’s Best Flanders Red Ale' en Caractère Rouge 'World’s Best Flavoured Wild-Sour'. 

  16 sep 2021 bij Nieuws

 • Cornet Alcohol-free gelanceerd

  Cornet Alcohol-free is het Belgische antwoord op de vraag naar smaakvol alcoholvrij speciaalbier. De basis van het bier is Cornet Oaked, waar de alcohol uit wordt onttrokken. Én die alcohol wordt weer gebruikt om Cornet Spirit van te maken.

  17 jun 2021 bij Nieuws

 • Cornet Smoked officieel gelanceerd

  Cornet Smoked is vanmiddag officieel gelanceerd in Antwerpen. Het nieuwe bier van Royal Swinkels Family Brewers onderscheidt zich met een subtiele rooksmaak en een uniek 'serving ritual'.

  28 sep 2020 bij Nieuws

 • Cornet Beer & Food Pairing Award uitgereikt

  Raf Sainte van Restaurant ‘De Gebrande Winning' Sint-Truiden winnaar van de Cornet Beer & Food Pairing Award. Deze bier en spijs award is een inititatief van Bierpassie Magazine.

  24 jun 2020 bij Nieuws

 • Swinkels Family Brewers geeft 'rondje voor jouw zaak'

  Royal Swinkels Family Brewers laat consumenten kans maken op een vat bier voor hun favoriete horecazaak. Het platform 'rondje voor jouw zaak' is gelanceerd.

  20 mei 2020 bij Nieuws

 • Na succesvol 2019 verwacht Royal Swinkels Family Brewers dieptepunt in 2020

  Royal Swinkels Family Brewers voorziet door de coronacrisis een dieptepunt in 2020, terwijl 2019 nog zeer succesvol was met onder andere de viering van het 300-jarig bestaan. 

  24 apr 2020 bij Nieuws

 • Recordopkomst op Palm Hoppluk

  Afgelopen weekend vond de zevende editie van de Palm Hoppluk plaats in Steenhuffel. 750 bierliefhebbers plukten de door Palm geteelde hop en zo'n 5.000 bezoekers genoten van een dagje Belgische bier- en hopcultuur.

  26 aug 2019 bij Nieuws

 • Best of Belgium Beer & Bites pop-up

  Brouwerijen Palm en Rodenbach lanceren pop-up ‘Best of Belgium Beer & Bites' op Brussels Airport. Twee sterren chef Viki Geunes brengt met de ‘Best of Belgium Beer & Bites’ pop-up op Brussels Airport ‘Beer & Food Pairing’ tot leven.

  17 sep 2018 bij Nieuws

 • Bierconsumptie België opnieuw gedaald

  In België is de bierconsumptie in 2017 opnieuw gedaald. De daling was wel minder sterk dan in 2016. In 2017 werd er 1,6% minder bier gedronken vergeleken met 3,3% minder in 2016.

  8 mei 2018 bij Nieuws

 • Zie alle Cornet nieuwsberichten.

  Cookie instellingen