Viki Geunes twee sterren chef schenkt Cornet

Cornet

Cornet Belgisch bier
Brouwerij Brouwerij de Hoorn
Land België
Gebrouwen sinds 1686
Soort Blond bier
Alcohol 8,5%
Gisting Bovengisting
Kleur goudblond
Drink temperatuur 7-12 °Celsius
Stamwortgehalte 18.80
Website palm.be/...

Cornet kopen

Cornet is online te koop bij:

Verpakkingen van Cornet:

Prijzen van Cornet Aanbiedingen van Cornet

Smaak & beschrijving

Cornet is een krachtig, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Proef de volmondige warme smaak en unieke vanilletoets, resultaat van snippers eikenhout die toegevoegd worden tijdens het brouwen. Geniet van de lange afdronk met zachte bitterheid. Een bier voor ridders van de goede smaak.

Cornet wordt gebrouwen bij Brouwerij De Hoorn te Steenhuffel (België). Deze brouwerij is eigendom van Palm.

Dit bier is genoemd naar Theodoor CORNET die in 1686 een exclusief bier brouwde voor de graaf van kasteel Diepensteyn in Steenhuffel (Londerzeel). Daar in de kelders werd het bier in eikenhouten vaatjes bewaard, waardoor de smaak een unieke vanilletoets kreeg. Vandaag staat die unieke smaakbeleving nog steeds centraal in het CORNET-verhaal en worden er tijdens het brouwen eikenhouten snippers toegevoegd om die bijzondere smaak te bekomen.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 07-05-2017 om 13:08:24

Amberkleurig. Fijne belletjes houden een stevige witte kraag overeind. Er is duidelijk een houtachtige geur te herkennen. Maar de smaak is des te verrassender: zacht en fruitig. En zo is ook de afdronk. Gewoon lekker in de mond.Laer proef je mandarijnen. Gewoon een volle body, evenwichtig en fris. De alcohol geeft nog meer diepte aan het geheel. Lekker toch! En dat tot de laatste slok.

Laming (gast) op 21-04-2017 om 21:53:36

Momenteel zijn er actie in België 2 clips van 4 flesjes en 1 glas gratis.vooral Colruyt volgende in Maaseik...Eerste weekend .Dus dit zijn echt koopje😂En je mag hem proeven .Nu zaterdag in Haccourt van 9-20 h.proeven om 11hOp is op

Bier shop

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!