Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Corona Extra bierflesjes krijgen minder inhoud

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Corona Extra bier nu in flesjes van 33cl

17 april 2023 om 13:11

Het beroemde Corona Extra bier zit vanaf nu in flesjes van 33cl. Tot nu toe werd het bier op fles verkocht in een longneck met een inhoud van 35,5cl.

Corona nu in flesjes van 33cl
AB InBev tot 2021
Corona bier

Flesjes van 35,5cl

Corona is een Mexicaans bier en de Amerikaanse markt was altijd erg belangrijk voor het biermerk. Dat is de reden dat Corona jaren lang in flesjes van 35,5cl werd verkocht. Deze inhoudsmaat is zeer gangbaar in de VS en staat gelijk aan 75% van een US Pint, oftewel 12 fluid ounces. De '12-ounce fles' is de meest populaire maat voor bierflesjes in de VS en is sindsdien een standaardmaat geworden voor bierflesjes in veel andere landen over de hele wereld.

Lees ook

Corona flesjes van 33cl

Corona sixpack met flesjes van 355ml Toen het alcoholvrije Corona bier (Corona Cero 0.0) werd gelanceerd werd dat al in flesjes van 33cl verkocht. Nu lijken de flesjes met 35,5cl voor het reguliere Corona Extra ook te worden vervangen door flesjes van 33cl.

Bij Albert Heijn en Dirk zien we enkel nog de sixpacks met flesjes van 33cl, maar bij Jumbo is op het moment van schrijven nog wel Corona bier in flesjes van 35,5cl te koop.

Bij aanschaf van het nieuwe sixpack met flesjes van 0,33 liter koop je 7% minder bier vergeleken met de oude situatie. De prijs is echter gelijk gebleven, als we kijken naar het sixpack met flesjes van 35,5cl, dan kostte dat op 20 maart €9,59 bij AH en op dit moment heeft het nieuwe sixpack dezelfde prijs.

Cookie instellingen