Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Corona Cero 0.0 gelanceerd | Alcoholvrij Corona bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholvrije Corona variant gelanceerd in Nederland

15 maart 2022 om 08:39

AB InBev heeft een alcoholvrije variant van het wereldberoemde Corona bier op de markt gebracht in Nederland. Dit bier draagt de naam Corona Cero.

Corona Cero flesje op het strand
Corona 0.0 Sunbrew flesje op het strand
Corona 0.0 sixpack met flesjes van 33cl

Corona Cero

Corona Cero sixpack Corona Cero 0.0 is een verfrissend maisbier van Grupo Modelo uit Mexico (dat onderdeel is van AB InBev). Corona Cero is de alcoholvrije variant van het iconische Corona bier, gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten. De alcoholvrije lager kun je het best ijskoud serveren met een partje limoen in de hals. Het bier bevat 60 kcal per flesje van 330ml. Het bier zal worden verkocht in sixpacks met flesjes van 33cl.

Het bier werd als eerste gelanceerd in Canada, in januari van dit jaar. Daar wordt het bier verkocht onder de naam Corona Sunbrew. 

Bijna 100 jaar na Corona Extra

Corona Extra werd in 1925 gelanceerd door Grupo Modelo in Mexico. Het bier groeide in de jaren die daarop volgden uit tot een van de meest gedronken bieren ter wereld. In 2021 werden er bijvoorbeeld slechts drie bieren vaker ingecheckt dan Corona op Untappd

Lees ook

Sinds 2013 is Grupo Modelo in handen van de grootste brouwerij ter wereld AB InBev.

Volgende alcoholvrije bier

De afgelopen jaren zijn er een heleboel alcoholvrije of alcoholarme bieren bijgekomen op de Nederlandse markt. Alle grote biermerken bieden een alcoholvrije optie en de laatste jaren zien we dat ook craft brouwerijen speciaalbieren brouwen met weinig alcohol. 

Van de gevestigde grote biermerken was Corona een van de laatste bieren die nog niet als alcoholvrije variant werd aangeboden in Nederland. De introductie van alcoholvrij Corona bier sluit mooi aan bij de doelen van de brouwerij AB InBev. De brouwer heeft de ambitie om tegen eind 2025 minstens 20% van zijn wereldwijde biervolume uit niet- of laag-alcoholische bieren te laten bestaan.

Bekijk de pagina van Corona 0.0 voor verkooppunten en de prijzen.

Cookie instellingen