Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Craft- en speciaalbierplatform Beerwulf.com

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Craft- en speciaalbierplatform Beerwulf.com

22 maart 2017 om 09:30

De wereld van craft- en speciaalbier groeit als kool en de online verkoop van eten en drinken zit in de lift.

Het moment dus voor de Amsterdamse start-up Beerwulf.com om Nederland op een prettige en makkelijke manier kennis te laten maken met de wereld van craft- en speciaalbier.

Speciaalbieren

Het platform is afgelopen maandag officieel geopend. 

Bierliefhebber staat centraal

Hans Böhm (leader of the pack): “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om een platform te bouwen waarbij de bierliefhebber centraal staat. Om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken bevat de gebruiksvriendelijke website allerlei handigheden.

Uitgebreide smaakomschrijvingen, suggesties op basis van huidige voorkeuren en veel informatie over de brouwers van het betreffende bier. Het assortiment bestaat nu uit ruim 220 bieren van 90 brouwerijen en is zorgvuldig samengesteld. Maar zit je favoriete bier er niet tussen? Dan gaat Beerwulf er naar op zoek.”

Beerwulf: speciaalbieren thuisbezorgd

Aandacht voor de brouwers

Met de start van Beerwulf.com worden ook de bieren van lokale brouwers voor iedereen in Nederland toegankelijk. Iedere brouwer krijgt zijn of haar eigen pagina op het platform om zich te presenteren.

Do de Heij van het Amsterdamse Gebrouwen door Vrouwen: “Onze bieren kunnen nu de volgende dag in Groningen worden thuisbezorgd. Makkelijk voor ons en fijn voor onze fans.” Omdat een online platform heel flexibel is kunnen nieuwe bieren en ook eenmalige brouwsels nu makkelijk en snel in heel Nederland geproefd worden.

Bier snel bezorgd tegen lage kosten

Beerwulf doos met bierBestel je de bieren voor 16.00 uur dan krijg je ze de volgende dag thuisbezorgd. Bij 1 tot 19 flessen kost dat 4,95 en vanaf 20 bieren is de bezorging gratis. De prijzen van de bieren zijn vrijwel gelijk aan het reguliere prijsniveau in de supermarkten.

Lees ook

“Beerwulf volgt hierin de adviesprijs van de brouwers. Het grote voordeel zit ‘m in de diversiteit die we bieden. Je kunt een mooie variatie aan verschillende bieren aanschaffen zonder daarvoor het hele land te hoeven doorreizen”, aldus Hans Böhm. “De bieren worden daarnaast verpakt in dozen die een zeer goede bescherming bieden. Geen gedoe met kapotte flessen dus.”

Nooit af

Er moet nog wel het nodige gebeuren. Momenteel wordt er volop gesleuteld aan onder andere de zoekfuncties en de uitbreiding van het assortiment. “Maar er komen ook bierblogs en andere nieuwsberichten zodat we bierliefhebbers op de hoogte kunnen houden van de nieuwste ontwikkelingen.

En natuurlijk is het nooit helemaal af”, zegt Marc Scholten van Beerwulf. “De markt van craft- en speciaalbier is volop in beweging en ook op het gebied van e-commerce brengt iedere dag weer nieuwe mogelijkheden.”

Discover the world of beer with Beerwulf