Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Crowdfunding voor Zwartepieten Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Crowdfunding voor Zwartepieten Bier

31 oktober 2016 om 16:04

SpierBier uit Mijdrecht start een crowdfundingsactie, zodat een bijzonder bier kan worden gebrouwen: het Oud-Hollands Zwartepieten Bier.

Men tracht dit bier in een eenmalige uitgave van 100.000 flessen op de markt te brengen.

Zwarte Pieten bier

De brouwers van het Zwartepieten Bier willen voorkomen dat de figuur van Zwarte Piet uit de Nederlandse cultuur en traditie verdwijnt. Met het brouwen van het speciale bier willen ze met een dikke knipoog hun mening geven.

Crowdfunding voor Zwartepieten Bier

SpierBier Met de opbrengsten van de crowdfunding bekostigt SpierBier Brouwerij alle ingrediënten die nodig zijn om het bier te brouwen. Daarnaast gaan zij een fles ontwerpen met daarop een uniek etiket. Ook zal de capaciteit van de brouwerij moeten worden uitgebreid.

De brouwerij geeft aan dat het bier alleen gebrouwen kan worden, wanneer er vooraf genoeg 'funding' is. Een bier op basis van crowdfunding dus! 

Lees ook

In de november, december 2016 en januari 2017 is er een website open waar je een bestelling kunt plaatsen. Eind januari 2017 is dan bekend hoeveel flessen Zwartepieten Bier besteld zijn, en gaat de brouwerij aan de slag. Het bier kan dan door Zwarte Piet worden geleverd op 5 december 2017!

Geen Zwarte Pietenbier

02-11-2016 - Spierbier heeft besloten om geen Zwarte Pietenbier te gaan brouwen na verschillende reacties, zij reageren als volgt.

'Wij hebben de actie stopgezet n.a.v. veel boze en zeer begrijpelijke reacties. Deze reacties hebben ons doen inzien dat, ondanks er geen slechte bedoelingen aan onze kant mee gemoeid waren, dit een slecht idee was. Onze excuses hiervoor.

Wij willen de Nederlandse biercultuur geen schade en een slechte naam doen toekomen. De bierindustrie is geen platform voor politieke statements en staat bovendien voor gezelligheid en saamhorigheid waar iedereen van kan genieten.'

Cookie instellingen