Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DAVO Bieren opent proeflokaal in Arnhem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

DAVO Bieren opent proeflokaal in Arnhem

25 juli 2018 om 10:35

De Deventerse brouwerij DAVO opent eind 2018 een proeflokaal aan de Rijnkade in Arnhem. In 2016 openden zij met crowdfunding hun brouwerij in Deventer.

DAVO bieren
Davo bieren header
Davo bieren logo

DAVO Bieren

DAVO bieren op de bar DAVO Bieren opende in 2016 een brouwerij en proeflokaal in Deventer, 401 investeerders investeerden in de brouwerij. Na de opening in het industriële pand werd DAVO in Deventer al snel een begrip.

Tweede proeflokaal in Arnhem

Nu zetten zij de volgende stap, buiten Deventer. Voor een tweede locatie viel hun oog op Arnhem, de grote broer van Deventer. "We zochten een stad aan de rivier, dit heeft iets levendigs, frivools en bourgondisch, dat past bij ons" aldus Jos Schmitz. En dat daar animo voor is blijkt in de eerste 4 dagen van de crowdfunding, waarin ze 100% van het doelbedrag op wisten te halen.

Rijnkade

De nieuwe DAVO bar komt aan de Rijnkade in Arnhem. Op de hoek van de Nieuwstraat gaat DAVO een Bar met groot terras aan de Rijnkade openen. Een plek waar ze hun eigen bieren en onder andere Arnhemse bieren gaan schenken.

Lees ook

Arnhemse brouwers krijgen in de nieuwe bar de kans om hun eigen bier aan de man te brengen. "In Deventer staat het proeflokaal bekend als huiskamer van Deventer, mensen voelen zich er thuis, het is een vrijplaats, we gaan er alles aan doen dit ook in Arnhem te creëren", aldus Marijn Kroon van DAVO Bieren.

Rijnkade in Arnhem De gemeente in Arnhem werkt al een aantal jaren hard om van de Rijnkade het visitekaartje van Arnhem te maken. Er wordt toegewerkt naar een voetgangersgebied. Steeds meer nieuwe initiatieven vestigen zich daar. DAVO wil een hotspot worden voor bierliefhebbend Arnhem.

Crowdfunding DAVO Bieren

De ondernemers zijn via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart. Zij roepen Arnhemmers op om mee te investeren in de nieuwe bar. "Het lijkt ons geweldig om het proeflokaal samen met onze toekomstige gasten te kunnen financieren, zodat we een prachtige zaak neer kunnen zetten waar we iedereen eind 2018 kunnen ontvangen", aldus Schmitz.

Een deel van de investering zal ook naar het verduurzamen van de brouwerij in Deventer gaan. Al 107% van de crowdfunding is bereikt. Geïnteresseerden kunnen nog investeren tot de 150% bereikt is via https://crowdaboutnow.nl/campagnes/davobieren.

Cookie instellingen