Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DAVO Bieren | Bierbrouwerij en proeflokaal in Deventer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

DAVO Bieren

DAVO Bieren is een bierbrouwerij uit Deventer (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 12 bieren in het assortiment.

Davo bieren header
The Don Russian Imperial oak aged stout van DAVO
Migaloo van DAVO blik

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van DAVO Bieren

DAVO Bieren heeft 12 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van DAVO Bieren!
 • DAVO Surf Ale - Wit - 6,4%

  Deze American Wheat Ale bevat explosieve aroma's van ananas en citrus. Het is Hawaï in een fles!

 • DAVO The Don - Stout - 10%

  The Don combineert aroma's van caramel, vanille en chocola met laurier. De smaak is ontzettend rijk en vol, het bier heeft gerijpt op houten vaten en is geïnfuseerd met whisky. Zacht van smaak, maar een rechtse hoek die je even niet zag aankomen.

 • DAVO Café Racer - Blond - 5,8%

  DAVO Café Racer is een blond bier dat niet te zwaar is en het heeft een licht zoete smaak. Ook kan je mout terugvinden in de smaak van het bier. Samengevat een fris en fruitig bier.

 • DAVO Indie IPA - India Pale Ale - 7,5%

  Meer hop maakt bier langer houdbaar en bitter. Deze India Pale Ale is dan ook goed bitter. Ooit bedoeld om de lange zeereis van Engeland naar India te overleven. Nu gewoon omdat het lekker is.

 • Davo Surf Pro - Alcoholarm - 0,5%

  Surf Pro is de alcoholarme variant van de Surf Ale van DAVO. Het bier is gedryhopped met amarillo hop die zorgt voor ananas en citrus aroma's.

 • DAVO Darkness - Dubbel - 7,5%

  Met de intense smaak van gebrande mouten en het verfijnde aroma van karamel.

 • DAVO Road Trip - Tripel - 8,5%

  Deze friskruidige Tripel is een behoorlijke beuker maar ook gevaarlijk doordrinkbaar.

 • DAVO Whiplash - Wit - 5,8%

  DAVO Whiplash is een fris, doordrinkbaar witbier met een licht kruidige smaak. Het is gebrouwen met een beetje haver voor een volle smaak, wat het een echte dorstlesser maakt. 

Achtergrond informatie

1 mei 2012 lanceerden vier Deventenaren, Arnoud Pijpker, Frits Lutgerink, Marijn Kroon en Jos Schmitz, Davo Bieren. Het eerste bier van DAVO Bieren werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Brouwerij Rodenburg in Rha: Hoppenblond. Terwijl het bier in de regio al direct populair is zijn  Apeldoorn en Utrecht ook al veroverd Nu moet in Amsterdam en Haarlem er aan geloven. Een nieuwe distributeur gaat de Davo Bieren in kroegen en winkels onder de aandacht brengen.

Eigen DAVO Brouwerij  

Op 8 april 2016 is DAVO weer verder gegaan met het brouwen van DAVO Bieren met een eigen brouwerij. ag ag asd

Dat Deventer toe was aan een eigen brouwerij blijkt ook wel uit de massale steun vanuit de bewoners van de stad. Het benodigde kapitaal voor de financiering van het project is bijeengebracht met crowdfunding, kleine en grotere investeringen van vooral Deventenaren. Maar ook landelijk was er interesse om mee te investeren in de Deventer brouwerij. 

Lees ook

De stadsbrouwerij met proeflokaal is een plek waar alles draait om bier. Je kunt er zien hoe bier gemaakt wordt, een praatje maken met de brouwers en de bieren proeven in het gezellige proeflokaal. Naast de eigen bieren kun je er ook kennismaken met bieren van andere, vaak kleinere brouwers uit Nederland en ook uit andere delen van de wereld. Een rondleiding met proeverij geeft je een beeld van een biercultuur die veel verder gaat dan het alom bekende pilsje.

Groep Vrienden

DAVO Bieren wordt geleid door vier vrienden. Naast Pijpker zijn algemeen manager Frits Lutgerink, bedrijfsleider Marijn Kroon en administrateur Jos Schmitz verantwoordelijk voor de onderneming die door crowdfunding tot stand is gekomen.

Honderden mensen kwamen op de opening af om het bier en de sfeer van Davo Bieren te proeven. 

Groep vrienden

DAVO Zwolle en DAVO Twello

Het succes van de brouwerij uit Deventer blijft niet beperkt tot Deventer. De bieren zijn landelijk verkrijgbaar en in zowel Zwolle als Twello is een proeflokaal van de brouwerij te vinden. 

DAVO Bieren in het nieuws

Producten van DAVO Bieren

Bekijk alle producten van DAVO Bieren die op dit moment te koop zijn.

Cookie instellingen