Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DAVO Bieren opent proeflokaal in Zwolle

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

DAVO Bieren opent proeflokaal in Zwolle

29 mei 2020 om 11:41

DAVO Bieren uit Deventer opent binnenkort een tweede proeflokaal buiten hun thuisstad, namelijk in Zwolle. Eind 2018 opende de speciaalbierbrouwerij al een vestiging in Arnhem.

DAVO bieren
DAVO Bier
DAVO Bier

Gewaagde stap DAVO Bieren

In een tijd waarin onzekerheid de boventoon voert in de horeca, maakt DAVO Bieren een op het oog gewaagde en tegendraadse sprong. De speciaalbier-brouwers uit Deventer openen een nieuw proeflokaal in Zwolle.

Al sinds 2012 brouwen Jos Schmitz, Arnoud Pijpker en Marijn Kroon speciaalbier onder de naam DAVO Bieren. In eerste instantie voornamelijk om zichzelf van bier te voorzien, maar positieve reacties sporen het drietal aan om in 2016 een proeflokaal te openen waar DAVO haar gezicht kan laten zien en een eigen brouwerij kan huisvesten.

Het bier wordt getapt in het eigen proeflokaal en bij een tal aan horecagelegenheden. Daarnaast worden bieren als Surf Ale, Road Trip en Weizenbock ook op fles en blik afgevuld en verkocht bij supermarkten en slijterijen. Deze succesvolle formule werd in 2018 versterkt met een bar aan de Rijnkade in Arnhem.

Zwolle, omdat het klopt

DAVO Zwolle ‘Prettig eigenwijs’, ‘doen wat we leuk vinden’ en ‘een beetje tegendraads’ zijn fundamenteel voor DAVO. Om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren waar DAVO voor staat, stond het openen van een derde thuishaven al even op het verlanglijstje.

Lees ook

We hadden al een tijdje een oogje op Zwolle. Het levendige en vrije karakter van deze stad past gewoon bij DAVO” aldus Jos Schmitz. "Toen het voormalige Bapas-pand zich aandeed als eventuele nieuwe locatie waren we direct enthousiast. Het pand huisvest een huiskamersfeer die volledig in lijn ligt met wat we zochten en daarnaast zitten we op deze plek middenin het centrum.” vertelt Marijn Kroon.

Crowdfunding

Net als bij het openen van het proeflokaal in Deventer en de bar in Arnhem, zorgde een succesvolle crowdfunding ervoor dat het doel al na anderhalve dag werd bereikt. “Logischerwijs hadden we zelf al een goed gevoel bij deze zet en doordat we zo enthousiast worden gesteund, stappen we hier met het volste vertrouwen in.” aldus Arnoud Pijpker.

Na een korte verbouwing opent DAVO Zwolle haar deuren aan het Grote Kerkplein 9 in juli 2020.

Cookie instellingen