Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biersommelier start met educatieve filmreeks over bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De bierverteller maakt educatieve filmreeks over bier

19 mei 2015 om 13:00

Utrechtse biersommelier Tomas Schroën (de Bierverteller) is gestart met een vermakelijke, educatieve filmserie over bier. 

 

 

De Bierverteller
RUIG Bier in Utrecht: ongefilterd, gepasteuriseerd, onconventioneel

Film 1: sterk verhaal

Tomas Schroën bezoekt bierbrouwers in Nederland waarbij telkens een ander thema wordt behandeld. In het eerste filmpje wordt een India Pale Ale gebrouwen bij brouwerij Ruig en Rooie Dop in Maarssen.

Deze filmreeks springt in op de sterk toenemende populariteit van speciaalbier maar het achterblijven van kennis hierover. De Bierverteller heeft als biersommelier deze kennis in huis en deelt hem op toegankelijke wijze met bierdrinkend Nederland. Daarnaast wordt er telkens aandacht gegeven aan een lokale brouwer en zijn bier in het licht van het onderwerp van de aflevering.

Lees ook

Het thema van het debuutfilmpje is India Pale Ale (I.P.A.), een bierstijl die een ongekende opmars beleeft in ons land. Waar komt deze benaming vandaan? Wat is de achtergrond van dit bier? Niet alleen deze vragen worden beantwoord, er wordt ook een speciale versie van een I.P.A. gebrouwen geïnspireerd door de historie: Sterk Verhaal.

Biografie van Tomas Schroën

Tomas Schroën is sinds 3 jaar 'De Bierverteller'. Na twee jaar toneelschool, een bachelor geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en een aantal jaren ervaring als barman van 'Kafé België' te Utrecht, besloot hij zijn passie voor verhalen, performance, geschiedenis en bier te combineren. De Bierverteller was geboren. Na een opleiding aan het Stibon, geeft hij nu als biersommelier bierworkshops aan de horeca, presenteert hij op bierevenementen en geeft hij bierproeverijen door heel het land.

Zie ook www.debierverteller.nl.

Meer bier op Biernet.nl