Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De bierwijzer van het Kennisinstituut Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De bierwijzer van het Kennisinstituut Bier

01 februari 2010 om 17:00

Het Kennisinstituut Bier is in februari 2009 opgericht en is het wetenschappelijke instituut op het gebied van verantwoorde bierconsumptie in relatie tot gezondheid. Onlangs is de bierwijzer uitgebracht en deze is nu op Biernet.nl te downloaden.

De bierwijzer van het Kennisinstituut Bier

Kennisinstituut Bier geeft achtergrondinformatie over biomedische, psychosociale en voedingskundige aspecten van verantwoorde bierconsumptie en het ontwikkelt voorlichtingsmateriaal. De wetenschappelijke Richtlijnen Goede Voeding 2006 van de Gezondheidsraad vormen hierbij het uitgangspunt.

Het kennisinstituut heeft onder andere de bierwijzer uitgebracht. Deze bierwijzer is al wel direct in opspraak, STAP is het namelijk niet eens met een kleine zin. De bierwijzer kun je gratis bestellen op www.kennisinstituutbier.nl. Maar om het makkelijk te maken kun je de bierwijzer nu ook direct gratis downloaden.

Een tweetal citaten uit de bierwijzer:

"Mensen letten steeds meer op hun gezondheid. En daarom willen ze voldoende bewegen en gezond eten. Af en toe een glas wijn, bier of gedistilleerd past in zo’n gezonde leefstijl, dat vindt ook de Gezondheidsraad."

"Bier, wijn en gedistilleerd bevatten allemaal rond de 100 kcal per glas. Voor het aantal calorieën maakt het dus niet uit welke drank je drinkt. Een glas bier levert niet veel meer calorieën dan een glas wijn. Maar als je bij je glaasje drank ook pinda’s, chips en andere hapjes eet, kunnen de calorieën aardig oplopen!"

Cookie instellingen