Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De cel in voor schenken alcohol aan tieners

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De cel in voor schenken alcohol aan tieners

13 juni 2007 om 11:11

Een Amerikaanse moeder van twee zoons en hun stiefvader moeten voor meer dan 2 jaar de cel in. De reden: Ze serveerden bijna vijf jaar geleden bier en wijn tijdens het verjaardagsfeest van hun toen zestienjarige zoon.

De cel in voor schenken alcohol aan tieners

In de Verenigde Staten moet je 21 jaar zijn om legaal een biertje te drinken. In Nederland mag een winkelier of horecagelegenheid geen alcohol verkopen aan kinderen onder de 16 jaar. Maar wat er thuis gebeurt maakt niet zo heel veel uit. Dat is in Amerika wel anders!

De meeste bezoekers op het feestje waren onder de 21 jaar en het schenken van alcohol is dan een strafbaar feit. De politie was getipt over het feest en viel destijds binnen. De moeder verklaarde dat de jongeren allen bleven slapen en dat ze alle autosleutels had ingenomen. In de staat Virgina, waar het incident gebeurde, mag een jongere al vanaf 15,5 jaar een rijbewijs halen, maar alcohol drinken mag pas als je 21 bent.

De ouders werden aanvankelijk tot liefst acht jaar veroordeeld. De rechter wees in dat vonnis op de dood van een klasgenoot van de zoon in een verkeersongeluk waarbij alcohol in het spel was. Dat gebeurde na een feestje, maar niet het omstreden feestje. De ouders tekenden beroep na beroep aan en kregen uiteindelijk strafvermindering. Maar toch moeten ze 27 maanden de gevangenis in...

Cookie instellingen