De Amsterdamse brouwerij De Prael heeft bier gebrouwen met regenwater.
Het biertje heet Hemelswater Code Blond en is een bitter blond bier.
Regenwater gebruiken om te brouwen is niets nieuws. In de Middeleeuwen brouwden mensen al bier van regenwater. Destijds stond een brouwerij vaak in de buurt van een kerk of kathedraal om het water van het dak op te kunnen vangen. De Amsterdamse brouwerij besloot gebruik te maken van het huidige klimaat en van de buien een deugd te maken.
Zuiver water
Voor 1.000 liter bier had De Prael 1.200 liter regenwater nodig. Dat gebruikte regenwater is absoluut schoon. Het bier wordt gekookt zodat alle bacteriën dood gaan. Er zijn veel problemen met kraanwater, waar hormonen en drugsrestanten in gevonden zijn. Met regenwater kan schoner bier gebrouwen worden.
Lees ook
De Prael Bitterblond
Hemelswater Code Blond is eigenlijk precies hetzelfde als Bitterblond van brouwerij De Prael , maar dan gebrouwen met regenwater. De meeste mensen vinden het iets zachter smaken dan het origineel en lekkerder.
Het bier werd afgelopen vrijdag gepresenteerd en is binnenkort te koop in verschillende restaurants en café's in Amsterdam.
Bekijk ook dit filmpje van NOS op 3 over dit bier gebrouwen met regenwater.