Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De vorm van het glas bepaalt hoeveel bier je drinkt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De vorm van het glas bepaalt hoeveel bier je drinkt

04 september 2012 om 13:30

Uit onderzoek blijkt dat je uit sommige bierglazen sneller drinkt dan uit anderen.

bierglazen

Uit onderzoek is gebleken dat bier uit een toelopend glas sneller opgedronken wordt dan uit een recht glas. Dit is gebleken uit een onderzoek van de universiteit van Bristol in Engeland.

Het experiment

De onderzoekers hebben het experiment uitgevoerd met een groep van 159 personen waarvan de helft frisdank kreeg en het andere deel bier. De vorm van het glas verschilde ook in deze twee groepen, de ene helft van de bier en frisdrank drinkers kreeg een recht glas en de andere helft kreeg een toelopend glas.

Lees ook

Het resultaat

De proefpersonen die uit een recht glas bier dronken deden er gemiddeld 60% langer over om hun glas leeg te drinken dan de personen met een toelopend glas.
Wanneer de proefpersonen een halfvol glas voorgezet kregen was er geen verschil meer merkbaar in de tijd dat het duurde om het glas bier helemaal leeg te drinken. 

Glas halfvol

De onderzoekers denken dat dit mogelijk veroorzaakt wordt doordat sociale drinkers de gewoonte hebben om de eerste helft van hun glas sneller leeg te drinken. Omdat bij een toelopend glas de helft moeilijk in te schatten zijn de onderzoekers ook van mening dat op alle bierglazen de helft duidelijk aangeven moet worden.

Frisdrank

Bij de proefpersonen die frisdrank kregen was overigens geen verschil te merkbaar tussen het drinken uit een recht of een toelopend glas.

Cookie instellingen