Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Winterbaron van Eiber Bier | Speciaalbier | Winter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Winterbaron van Eiber Bier

30 november 2018 om 13:28

Na een fantastische zomer beginnen de temperaturen weer te dalen en komt de winter weer om de hoek kijken. Speciaal voor die koude donkere dagen heeft Eiber Bier dit jaar een speciale editie van De Baron gemaakt, de Winterbaron.

Winterbaron Eiber Bier
EIBER Bier de Baron
De winterbaron Eiber bier

De Baron

Gedurende het hele jaar serveert het Haagse Eiber Bier al de ‘gewone’ Baron, een donker bier dat geïnspireerd is op het Haagsche Hopje. De naam van dit bier is een vernoeming naar de grondlegger van dit bekende lokale snoepje, Graaf Baron Hendrik Hop. De baron was verslaafd aan koffie. Het verhaal wil dat hij op een avond zijn kop koffie met suiker en room op de kachel liet staan. De volgende ochtend bleek dat een karamel te zijn geworden.

Hop vond die brokken suiker met koffiesmaak erg lekker. Toen hij korte tijd later van zijn dokter geen koffie meer mocht drinken, vroeg hij zijn onderbuurman, bakker Theodorus van Haaren (gevestigd op het Lange Voorhout in Den Haag), voor hem van die 'brokken koffie' te maken. Ze werden al gauw 'de brokken van baron Hop' genoemd en kregen in 1880 de naam Haagsche Hopjes.

Lees ook

De Winterbaron

De winterbaron Voor deze winterse editie is een bier gebrouwen in de vorige winter op 31 januari 2018, dat extra lang in de lagertank gezeten heeft samen met eikenhouten snippers, whisky, kaneel en steranijs. In alcohol wat lager (5,6%), in smaak nog wat voller.

"Een goede partner tijdens de gure winterdagen" aldus de brouwer Jasper van den Burg. Zoals een echte ‘Eiber’ (ander woord voor ooievaar) is hij zelf ook geen grote fan van de winter. "Het liefst vlieg ik met ze mee naar de zon toe maar er staat een drukke maand voor de deur dus de vakantie moet nog even wachten. Maar met dit biertje moet het lukken om de winter weer door te komen en uit te kijken naar de volgende zomer!"

De Winterbaron is verkrijgbaar in verschillende Haagse winkels en horecazaken en verkrijgbaar in de webshop van Eiber Bier. Het is een eenmalig brouwsel dus op = op!