Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Den Haag, Utrecht en Rotterdam willen drankverbod onder de 18 jaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Den Haag, Utrecht en R'dam willen drankverbod 18 jaar

11 februari 2010 om 15:58

De wethouders van drie grote steden (Den Haag, Utrecht en Rotterdam) willen een drankverbod voor jongeren onder de 18 jaar.

Leeftijdscontrole bij het kopen van bier

De wethouders Volksgezondheid van Den Haag, Rotterdam en Utrecht willen dat de Tweede Kamer de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol verhoogt van 16 naar 18 jaar. De Kamer debatteert hier binnenkort over. Aanleiding is een voorstel van het Kabinet om de Drank- en Horecawet aan te passen. De drie wethouders willen een hogere leeftijdsgrens voor de verkoop van drank, omdat het drinken van alcohol op jonge leeftijd schadelijk is voor de ontwikkeling van jongeren.

De Tweede Kamer heeft andere plannen. Zij willen de wet wijzigen zodat gemeenten zelf kunnen bepalen of ze de leeftijdsgrens verhogen of niet. Volgens de wethouders is dit geen oplossing. Jongeren zouden dan aan alcoholtoerisme gaan doen en naar de steden gemeenten waar ze wel alcohol mogen kopen.

Lees ook

Amsterdam gaat weer voor iets anders. Zij willen de leeftijdsgrens voor alcohol in slijterijen wel opschroeven naar 18 jaar. Horecagelegenheden mogen zelf bepalen wat ze doen, als ze maar toezien op het gebruik van alcohol door de jeugd.

En wat willen de wethouders van Groningen, Eindhoven en Haarlem? Als alle politici zo erg verdeeld zijn over dit onderwerp dan kan het nog wel even duren voordat het Kabinet de Drank- en Horecawet aan zal passen.

Cookie instellingen