Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Door bier wordt iedereen mooier - Bierbril bestaat!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Door bier wordt iedereen echt mooier!

05 juni 2014 om 11:05

Het is je vast wel eens overkomen: in een dronken bui iemand mee naar huis nemen die er de volgende dag stukken minder appetijtelijk uitziet.

Wetenschappers hebben nu bewezen dat je iemand aantrekkelijker vindt als je een paar biertjes op hebt. De bierbril bestaat!

Door bier wordt iedereen mooier - Bierbril bestaat!

Wat is een bierbril?

Je hebt een bierbril op als je iemand versiert die je in nuchtere toestand onaantrekkelijk of onsmakelijk zou vinden. De bierbril tast dus eigenlijk je zicht aan, waardoor onaantrekkelijke personen knapper lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Wetenschappers zijn verdeeld over het bestaan van de bierbril, maar onderzoekers van de University of Bristol hebben nu aangetoond dat je iemand echt aantrekkelijker vindt als je een paar drankjes op hebt.

Lees ook

Foto's beoordelen met bier op

In het onderzoek werden de proefpersonen verdeeld in twee groepen. De eerste groep kreeg één biertje, de tweede groep kreeg een non-alcoholisch drankje. Elke groep kreeg foto's te zien van 20 mannen, 20 vrouwen en 20 landschappen. Alle foto's werden hoger beoordeeld door de bierdrinkers.

De tweede fase van het onderzoek vindt plaats in de praktijk. Hiervoor gaan de proefpersonen in vier nachten drie pubs langs. De onderzoekers willen testen of het effect van de bierbril ook opgaat in een meer realistische omgeving.

Nog nooit een bierbril gehad? Koop er dan gewoon eentje!

Cookie instellingen