Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Burgemeester van Urk wil drank uit supermarkten en zuipketens legaliseren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Drank uit supermarkten en legale zuipketens in Urk?

13 januari 2010 om 11:10

De Urkse burgemeester Jaap Kroon (CDA) wil geen alcohol meer zien in supermarkten en tegelijkertijd zuipketens legaliseren.

Burgemeester van Urk wil drank uit supermarkten en zuipketens legaliseren

Lees ook

Jaap Kroon, burgemeester van Urk, is de problemen met drankverkoop meer dan zat. Hij pleit er dan ook voor dat alcohol alleen nog maar mag worden verkocht in slijterijen. Jongeren onder de 16 drinken massaal alcohol, terwijl dat is verboden. Als het even kan, moeten supermarkten in heel Nederland stoppen met het verkopen van alcohol. De Voedsel en Waren Autoriteit controleert volgens de burgemeester nauwelijks of supermarkten aan jongeren onder de 16 jaar verkopen.

Drank hoort volgens Kroon voor een hogere prijs thuis in de slijterij. "Die is niet voor niets uitgevonden." Doordat bier voor het grijpen in de schappen ligt, zou de supermarkt uitstralen dat het net zo onschuldig is als een wit broodje.

Door zuipketens te legaliseren zou hij kunnen afdwingen dat illegale bars geen drank verkopen aan jongeren onder de zestien. In Urk zijn veel illegale drinkgelegenheden, waar de burgemeester geen enkele vat op heeft. Met het legaliseren kan er tevens op brandveiligheid worden gecontroleerd.

In Katwijk is volgens Kroon eerder al geprobeerd om alcohol uit de supermarktschappen te halen. Die poging zou zijn stukgelopen op verzet van de landelijke organisatie van supermarkten. Wij schatten in ieder geval de kans dat het het plan om alcohol uit de supermarkten te halen dan ook op 0,0 in.

 

Cookie instellingen