Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Drank voorkomt reuma

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Drank voorkomt reuma

19 december 2006 om 16:00

Een paar glazen alcohol per dag helpen om reuma of andere gewrichtsklachten te voorkomen, zeggen onderzoekers. Muizen die water met 10 procent alcohol drinken (vergelijkbaar met de hoeveelheid alcohol in een glas wijn), ontwikkelen veel minder snel reuma dan hun nuchtere soortgenoten.

Drank voorkomt reuma

Met de ontdekking lijkt er weer een nieuw argument op tafel te liggen om regelmatig een glas wijn of een biertje te drinken. Zo was al enige tijd bekend dat alcohol ook beschermt tegen hart- en vaatziekten. Teveel drinken is en blijft echter schadelijk voor de lever, nieren en hersenen.

Hoeveel alcohol iemand moet drinken om reuma te voorkomen is onduidelijk. Het lijkt niet reëel om mensen een gelijke hoeveelheid alcohol voor te schrijven als de muizen. Dat zou namelijk betekenen dat ieder glas 10 procent alcohol zou moeten bevatten.

De wetenschappers vermoeden dat alcohol de ontwikkeling van het mannelijke hormoon testosteron stimuleert. Dat hormoon voorkomt de gewrichten gaan ontsteken, wat de oorzaak is van reuma.

Bron: BBC

Cookie instellingen